ÇATI - MANTOLAMA GİDERLERİNİN İCRASI

SORU: Apartmanımıza mantolama ve çatı onarımı için kat malikleri kurulunda karar alınmış. Bu kat malikleri kurulu toplantıçağrrsı tarafıma ulaşmadı. Bu sebeple toplantıya katılamadım. Yapılan kat malikleri toplantısı hukuka aykırı ancak yönetim beni icraya vereceğini söylüyor. Ne yapabilirim?
CEVAP:
Gayrimenkulün mantolama ve çatı onarımı yapılması konusunda kat malikleri kararı bulunmakta. Büyük olasılık bunun için ödenecek miktarda kat malikleri kurulu kararlarıyla belirlenmiştir. Kat malikleri kurulu kararının iptal edildiğine ya da en azından bu yönde herhangi bir dava açıldığına dair bir beyanınız bulunmamakta.
            Kat Mülkiyeti Kanunun 20. maddesi gereğince tüm kat malikleri anataşınmazın bakım ve onarım giderlerine katılmak zorundadır. Çatı onarımı ve mantolama işleri tam olarak kanunda tanımlanan bakım ve onarım kapsamında kalmaktadır. Kanunun açık hükmü gereğince bu giderlere katılmak zorundasınız.
Kat Mülkiyeti Kanununun 22. maddesi gereğince bakım ve onarım giderlerine bağımsız bölümden devamlı surette faydalananlar da müştereken ve müteselsilen sorumludur. Buna göre malik veya başka bir sıfat ile daireyi kullanmakta iseniz ödemelere katılmaktan kaçınamazsınız. 
Burada sizin için önemli bir konuya daha dikkat çekmek isterim o da yapılan kat malikleri kurulunun usulsüz yani hukuka aykırı olduğu yönündeki iddianız. Tarafınızın kat malikleri kuruluna davet edilmemiş olması, ciddi bir eksiklik hatta hukuka aykırılıktır. Ancak bu durum sizin çatı onarım ve mantolama bedelini ödemenizi engellemez. Çünkü alınan kararlar, yöntemine uygun şekilde iptal edilmemiş olup bu nedenle ödeme yapmanız gerekmektedir. Ödeme yapmak istemiyorsanız önce kat malikleri kurulu kararını iptal ettirmelisiniz.
 


Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.