Elon Musk Twitter’ı satın aldı

banner35

Elon Musk, sosyal medya platformu Twitter’ı satın aldı. Twitter’dan yapılan açıklamada, Elon Musk’ın 44 milyar dolarlık teklifi üzerinde kesin olarak anlaşmaya varıldığı duyuruldu.

Elon Musk Twitter’ı satın aldı

Twitter’ın yüzde 9,2’lik hissesini borsada satın alan Elon Musk, 14 Nisan’da ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) yaptığı bildirimde Twitter’ın tamamı için hisse başına 54,2 dolarlık teklifte bulunmuştu.

Twitter’ın Elon Musk’a satışıyla ilgili müzakereler bugün tamamlandı.

Şirket bugün yaptığı açıklamada, Twitter yönetim kurulunun milyarder Elon Musk’ın sosyal medya şirketini satın alma teklifini kabul ettiğini duyurdu.

Dogecoin’e yaradı

Elon Musk’ın Twitter’ı satın aldığına dair haberlerin ardından Dogecoin ani bir yükseliş yaşadı. Elon Musk’ın gelecekte kripto para Dogecoin’i Twitter’da ödeme ve bağış için kullanılmasını sağlayacak bir sistemi devreye almasına yönelik beklenti yükselişte etkili oldu.

‘Zehir hapı’ devreye girmişti

Twitter, 14 Nisan’da yapılan teklife sıcak bakmamış ve Musk’ın hissesini artırmasını engellemek için ‘zehir hapı’ önlemi almıştı. Zehir hapı olarak adlandırılan önlemle şirket, potansiyel alıcı dışındaki mevcut hissedarların daha düşük fiyata hisse satın alma hakkını koruyor.

Ancak Musk’ın 46,5 milyar dolarlık finansmana sahip olduğunu açıklamasından ve Twitter’ın borsada sarsılmasından sonra şirket duruşunu değiştirdi ve müzakerelere kapı açtı.

Elon Musk’ın Twitter için planı

Musk, Twitter’a ödeme yapan üyelerin daha fazla premium özelliklere ulaşması gerektiğini söylemişti.

....indigo dergisi....

Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2022, 08:40

Selva Demirci

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER