banner61

BAŞKAN DEMİR"BU ERMENİ SOYKIRIM SAHNE OYUNU NEREYE KADAR?"

banner35

2021 Tüm Emekliler Sendikası Aydın Şube Başkanı Erdal demir Ermeni Soykırımı hakkında açıklamada bulundu.

BAŞKAN DEMİR"BU ERMENİ SOYKIRIM SAHNE OYUNU NEREYE KADAR?"
banner66

2021 Tüm Emekliler Sendikası Aydın Şube Başkanı Erdal demir Ermeni Soykırımı hakkında açıklamada bulundu.

Başkan Demir

"Gerek çarlık Rusya ve gerekse Sovyetler Birliği 1915 olaylarına,öncesi ve sonrası en iyi tanıklık eden devletlerdir.Çarlık arşivlerinde ki belgelere göre;Ermeniler,Emperyalist devletlerin müdahalesine kadar,Osmanlı'da iyi şartlarda yaşamışlar;Özellikle Osmanlı Devleti tarafından korunmuş ve desteklenmişlerdir.Çarlık arşivlerinde ki belgeler göstermiştir ki;Osmanlı Ermenilerinin yaşam koşulları,Rus Ermenilerin yaşam koşullarından daha iyidir.
Osmanlının hakim sınıflarının uyguladığı sömürüde milli ayrım yapılmamış,Ermenilerin yaşadıkları ile bir türkün yaşadıkları sorunlar biri diğerinden farklı olmamıştır.Batılı Emperyalist devletler ve Çarlık Rusya tarafından yapılan kışkırtmalar,taraflar arasında kırımlara yol açmıştır.Bu açıdan bakıldığında ortada bir vatan savunması söz konusu olmuyor mu?.Hukuksal terimle açıklandığında bir meşru müdafaa olduğu görülmektedir.Tehcir kararı ve uygulaması savaş önlemidir.

Rus belgelerinde Osmanlı'yı işgal planlarında Ermenilere iki görev verilmiştir.
-Ermeniler cephe gerisinde isyan çıkararak,Osmanlı ordusunu zaafa uğratacaklar.
-Ermeni gönüllü birlikleri yolu ile Osamanlı savunma hattını açarak Rus işgalini kolaylaştırmaktı.
Bu anlamda Rus ve Ermeni yetkilileri arasında bir çok belge vardır.

Arşivler;Her iki görevin yerine getirilmesinde Osmanlı Ermenilerinin aktif rol üstlendiğini ve ayrıca Çarlık ordusuna hizmet etmek ve gönüllü birliklerle Türklere karşı savaşmak için Rus yetkililerine baş vurduğu göstermektedir.

Çarlık generallerinin ve subaylarının yazdığı yüzlerce rapor,Çarlık askeri mahkemelerinin tutanakları ve kararları gösteriyor ki,1.Dünya savaşında işgal edilen bölgelerde Ermeni gönüllü birliklerin bir çok katliamları vahşice yaptıkları da görülmektedir. Mesele bir kaç Taşnak'ın işinden ibaret değildir.

Bu trajedinin sorumluları;Ermenileri kullanma politikası,Emperyalist Devletlere aittir.Bu devletlerin planlarına dahil olan Taşnak'ların olduğu görülmektedir.

.....Türk Ordusu ile Kızıl ordu arasında, Taşnaklara karşı güdülen iş birliği belgelerinin bulunduğu da ayrıca bir boyuttur!

AKP Hükümeti'nin''Ermeni Açılımı ile yola çıkan dusunceler ''bu görüntünün neresine yerleşir sizce !." ifadelerine yer verdi.

Selva Demirci

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER