Eğitim-İş Aydın Şubesi, sendikanın Aydın genelindeki örgütlenme gücünü artırdığını ve üye sayısındaki yükselişle ilin en fazla üyeye sahip ikinci sendikası konumuna ulaştığını açıkladı.
Eğitim-İş Aydın Şube Başkanı Şaban Özdemir, yaptığı açıklamada sendikanın Aydın’ın 17 ilçesinde örgütlü olduğunu belirterek, kararlı mücadeleleri ve ilkeli duruşları sayesinde eğitim emekçilerinin desteğini almaya devam ettiklerini söyledi.
Özdemir, tüm ilçelerde üye sayılarını artırdıklarını ifade ederek, “Aydın’ın en çok üyeye sahip ikinci sendikasıyız. İncirliova, Koçarlı, Kuşadası ve Söke’de yetkili sendika konumundayız. Bozdoğan, Buharkent, Didim, Germencik, Karacasu, Kuyucak ve Nazilli’de ise en fazla üyeye sahip ikinci sendikayız” dedi.
Eğitim emekçilerinin yanında olmaya devam edeceklerini vurgulayan Özdemir, Eğitim-İş’e duyulan güvenin ve umudun her geçen gün büyüdüğünü belirtti. Sendikanın, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimleri doğrultusunda mücadele yürüttüğünü kaydeden Özdemir, emeğin ve meslek onurunun korunması için çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.
Laik, bilimsel, parasız ve kamusal eğitim anlayışını savunduklarını dile getiren Özdemir, “Gücünü üyelerinden alan, söylemiyle etkin, eylemiyle cesur ve temsiliyetiyle güçlü bir sendika olarak eğitim emekçilerinin güvenli adresi olmaya devam edeceğiz. Emek mücadelesini büyütme ve ileriye taşıma kararlılığımızdan asla vazgeçmeyeceğiz” diye konuştu.
Şaban Özdemir, açıklamasının sonunda elde edilen başarıda emeği bulunan üyelere, iş yeri temsilcilerine, denetleme ve disiplin kurulu üyelerine, temsilcilik, şube ve genel merkez yöneticilerine teşekkür ederek, sendikaya destek veren tüm eğitim emekçilerine minnettarlığını dile getirdi.




