Sanal uygulama gerçek hayatta can kurtaracak

banner35

ADÜ TEKNOKENT BÜNYESİNDE GELİŞTİRİLEN YERLİ VE MİLLİ AR-GE PROJESİ 'SANAL GERÇEKLİK İLK YARDIM UYGULAMASI' AYDIN ADNAN MENDERES HASTANESİ'NDE KULLANILMAYA BAŞLANACAK.

Sanal uygulama gerçek hayatta can kurtaracak

ADÜ Teknokent bünyesinde geliştirilen yerli ve milli AR-GE Projesi ’Sanal Gerçeklik İlk Yardım Uygulaması’ Aydın Adnan Menderes Hastanesi’nde kullanılmaya başlanacak.

Eğitimde dijitalleşmenin önemli adımlarından biri olan ’Sanal Gerçeklik İlk Yardım Uygulaması’ sayesinde; hastane çalışanları, hemşireler, öğrenciler ve tüm sağlık çalışanları, geleneksel yöntemlere göre çok daha hızlı bir şekilde ilk yardım yöntemlerini öğrenecek ve gelişimleri takip edilebilecek. ADÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent ve ADÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mücahit Avcil’in bizzat denedikleri WR teknolojisi, uygulama ve eğitim alanında büyük kolaylıklar sağlayacak.

Sağlık alanında ülkemizde benzeri olmayan uygulamayı ilk defa Üniversitemizde kullanacak olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden ADÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, “Göreve geldiğimizden bu yana, yenilik ve gelişimin öncüsü olmayı planladık. Çok şükür ki kısa zamanda büyük yol aldık. İnovasyon ve AR-GE faaliyetlerine verdiğimiz önem hem kısa sürede gerçekleşen ivmeyi hem de uzun vadede istikrarlı gelişmeyi bize sağlayacak. Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, ülke gündeminde bu tür önemli projeler ve Ar-Ge faaliyetleri ile yer almaya devam edecek. Bu önemli çalışmada emeği geçen herkesi kutluyorum” dedi.

ADÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mücahit Avcil, uygulamanın son derece etkin bir kullanım sağlayacağını belirterek, “Hizmet içi eğitimleri ve sürekli öğrenme modelini çok önemsiyoruz. Hastanemizde sunduğumuz sağlık hizmeti yanında hemen her gün gerçekleşen çok faal bir öğrenim sürecimiz var. Tüm personelimiz ve bizler yenilenen bilgilere hızla adapte olmaya çalışıyoruz. Hastanemize yeni kazandırdığımız bu 3D öğrenim modülümüzle, etkin kalp masajı uygulamalarından girişimsel işlemlere, hemşirelik hizmetleri temel eğitimlerinden tıbbı algoritmaların pekiştirilmesine kadar pek çok konu sanal gerçeklik ortamında deneyimlenebilecek. Gözlüğü taktığınızda bambaşka bir dünyaya girmiş oluyorsunuz, gözlük ellerinizi algılıyor ve ellerinizle senaryoda verilmiş hastaya müdahale edebiliyorsunuz. Bu yeni modül tıbbın ayrılmaz bir parçası olan sürekli öğrenim çabalarımız için eşsiz imkanlar oluşturacak" diye konuştu.

ADÜ Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Mustafa Akkaya, kullanılmaya başlanacak teknolojinin yerli ve milli bir AR-GE çalışması olmasının yanında ADÜ Teknokent’ten çıkmış olması dolayısıyla büyük bir gurur yaşadıklarını belirterek; başarılı çalışmaların devam edeceğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 13 Aralık 2023, 17:30

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER