YÜZ YILIN GELECEĞİNİ OKUYAN ÜLKENİN GERÇEK LİDERİ

Dünya; siyasal, ekonomik ve sosyal kavramlarda kabuk değiştiriyor. Yenidünya ve yeni sayfalar bir filim şeridi gibi geçiyor!

Bir Pandemi, yeni Dünya’ya hoş geldiniz söylemi bitmeden, Rusya, bir sayfa daha açıyor ”Yeni Dünya’ya hoş geldiniz.” Tüm emperyalist ülkelere rest çeken bir anlayışın cesaret dolu taktiği ve Doğu Akdeniz hakimiyetine göz diken emperyalistlere buraları unutun, buraları size dar gelir diyen bir anlayışın siyasete dönüşen gücü!

Coğrafyalar ve sahip olunan kaynaklar! Bir ülke güvenlik sorununu bu sahip olduğu özelliklerden dolayı tahsis ederken, geleceğin siyasetini okuması gerekli! Dedik ya bu ülkeye Atatürk’ün varlığını bize nasip ettiği için Allah’a minnet borcumuz var diye!

Bizim ülkemiz coğrafi konumu öneminden dolayı Ortadoğu, Doğu Akdeniz ve batılıların Ortadoğu zenginliklerine olan sevdaları yüzünden her zaman vazgeçilmez olmuştur! Bizimde en önemli kozumuz sahip olduğumuz önemli coğrafi konumumuz! Bizim büyüklerimiz “ah ah Atatürk bir yirmi yıl daha yaşasaydı” deyip duruyorlardı! Bu ülke dünya liderlerinin içinde olurdu diye anlatırlardı! Öğrencilik yıllarımızdı! Okudukça ve Atatürk’ün nasıl bir yüz yılın dehası olduğunu gördükçe bu söylenenlerin ne kadar önemli olduğunu anlamaya başlamıştım! Atatürk ve onun arkadaşları! Hepsi bu vatan için akıl almaz zorluklarda dâhiyane fikirlerle kazandıkları bağımsızlık adına kurtuluş savaşı ve yaptıkları uluslararasındaki biri birinden önemli antlaşmalar!

Montrö; işte buradan okumak lazım Atatürk’ü ve arkadaşlarını! Sevir antlaşmasına atılan tokat; işte buradan okumak lazım Atatürk ve arkadaşlarını! Bir Rus devleti diye var olan güç! Onun karşısında tüm dünya devletlerini ret eden, küçümseyen, en büyük benim diye ortalarda olmadık oyunlar çeviren ABD emperyalizmi! NATO’mu oda ABD’nin gücü! İstediklerinde dünyayı kasıp kavuran ama karşılarında bir güç bulduklarında, Ukrayna gibi savunma gücü düşük, doğal kaynakları ve toprakları zengin bir ülkeyi savunmada yalnız bırakan ABD! Nasıl bir oyun içinde oyundur! Şimdilerde tüm emperyalist güçler Rusya’ya ambargo koymaya çalışıyor! Neden? Çünkü “işlerine geldiğinde sizler NATO üyesi ülkelersiniz, işlerine gelmediğinde boş olun” diyerek kenara itileceğiniz bir ABD kurgusu güç NATO! Doğrudur! Bu Emperyalist güçler Ortadoğu üzerinden zenginleşmeyi ezber etmişler! Çünkü Ortadoğu ülkelerinin çoğu ve coğrafyası emperyalist güçlerin at oynattığı ve maşası haline geldiler, biri birlerini yiyorlar! Şimdide Doğu Akdeniz! Burada da hâkimiyet sağlamaya, buranın kaynaklarını ve bu kaynaklara sahip ülkeleri mesela bir zamanlar Kırım, şimdilerde Ukrayna! Dünya’nın dengesini sağlayan iki güç ABD ve RUSYA! Bu güçlerin arkalarında ki müttefikler! İşte yenidünya ve yeni Dünya’nın yeni bir sayfası daha! Türkiye bu savaşta yâda bu çatışmanın arkasından Dünya’yı savaşa sürükleyecek savaşta rol model! Hem de savaşı bitirecek rol model! Atatürk ve onun silah arkadaşlarının bizlere armağan ettiği bugünün en büyük silahı Montrö!

İyi ve profesyonel bir dış siyaset manevrası her şeyi ve Türkiye’nin yenidünya ve sayfasında ki yerini belirleyecektir!

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.