Yerel Seçim ve Süreç

Siyasetin nüvesinde toplumun beklentileri yatar. Siyasi kimlikler ise temsili noktasında halka verilebilecek hizmetleri yerel seçim sürecinde aktarır. Olması gereken ve yabancılık çekmediğimiz eylemleri ve söylemleri yaşıyoruz Türk toplumu olarak.

Yerel yönetimler ülke siyasetinin tabanını oluşturur. Bu alanda yapılan hizmetler vatandaşın refahını ve mutluluğunu ayrıca yaşam alanlarına yapılan katkıları da ortaya çıkarır. Seçime az bir zaman kala sokaklar, caddeler siyasetçilerin hareketlendirdiği bir alana dönüşür. 2024 yerel seçim öncesinde de benzeri durumları yaşıyoruz. Bu seçim arenasında siyasi partilerin güç gösterisi, siyasilerin üstünlük çabası, verilen vaatler vs….. Halkta  tepkisini ve de takdir ettiği hizmetleri de belirtmekten asla çekinmiyor. Demokrasi bunun için de çok çok kıymetlidir.

Ülkemizde siyasetin toplumun belleğinde yerleşmiş bir kalıbı var aslında. Seçim öncesi ve seçim sonrası. Halkın ortak isteği, yaşam alanlarına en iyi hizmetin, belli dönemlerde değil; görev süresince eksiksiz ve tam olarak yapılması. İhtiyaçların ve verilen sözlerin yerel yönetimler tarafından gerçekleştirilmesidir. Toplum, siyasi rekabetin içinde yaşananları bilemez ve bürokrasi çok halka açık bir kulvar değildir. Milletin derdi önemsenmek, kişisel çıkarların ön planda tutulduğunu gören halk, siyasi kimliklere ve siyasi partilere olan güvenini yitirir. Halkı inandırmak ,sağlam bir yapıyla vatandaşın çıkarları göz önünde bulundurularak güven sağlamak, siyasi kimliklerin asil görevdir.

Ülkem insanı bütün bunların yanında ekonomik buhranla savaşmanın çilesini çekerken, yaşam standartları giderek küçülen bir dönemi yaşıyor maalesef… Bilemem belki dünya da böyledir…. Lakin bir Türk vatandaşı olarak beni ülkem ilgilendirir. Umut ediyorum ki toplumun gelir düzeyi en üst seviyelerde seyreder ve seçim dönemlerinde keyif ve refah içinde seçmen, oyunu kullanır.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.