YENİDÜNYADA KADININ YERİ

Değişecek yenidünyada yaşamın tüm kuralları ve bu kuralları belirleyeler!
Değişecek kadın üzerinden yürütülen kin ve nefret söylemleri!
Değişecek kadının özgür iradesinin dışında erkek eğe menliğinin belirleyeceği hükümler vermek!
Değişecek yeni yaşamda dünya barışı ve sevgisinin belirleyici gücün odak noktaları!
Sizlere her zaman yazacak çok şeylerim oldu. Her satırımda kadını yaşatma adına mısralarım oldu. Bazen kadın cinayetleri, bazen kadına şiddet ve birçok olumsuz ve olumlu belirleyici yaşananları yazdım.
Bu satırlarda insanlığın başına kara bulut gibi çöken Covid-19 virüsünün yaşanan dünyanın çarkını yeniden belirleyici güç olacağını yazıyorum çünkü güçlü olanda mağdur, mağdur bıraktıkları da çaresiz.
Her nefes alan insan onunla ve onun verdiği psikolojik etkileşimle yatıp kalkıyor. Ama bir süre sonra dünyada yaşanan çirkinliklerin nasıl sahnelendiğini ve sebep olanların dünyaya nasıl zararlar verdiğini, insan denilen en değerli varlığın ne denli haksızlıklarla karşı karşıya kaldığını bir, bir gözümüzün içine, içine sokacağını yaşayacağız. Hatta daha şimdiden hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını adeta sahneliyor bizlere!
Ama ben yeni sayfada ve yeni yaşamda kadının yerinin daha belirleyici noktalarda yükseleceğini söylüyorum. Kadının beceri ve yeteneklerinin başta din baskısı ve feodalitenin acımasızlığından sıyrılarak, daha özgür ve yetkin bir yapıya dönüşeceğini söylüyorum. Yönetmek, üretmek vaaz geçilmez yenidünyanın gerçeği olarak kadının ellerinde yücelecek ve dünya; ekonomik ve sosyal alanda daha toplumcu ve katılımcı bir hal alacağını söylüyorum kadınlar ile yenidünyada!
Yeni sayfa, yeni yaşam ve daha üretken ve özgür bir dünya kadın ile var olacak, Covid-19 yazdığı yenidünya yaşam koşullarının vazgeçilmez argümanı kadınlar…
 
 


Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.