YANGIN YERİ

Nereye baksak ateş,çığlık,kan,gözyaşı. Şu Bahar’ın girişinde yaşadıklarımıza bakın.Atatürk Cumhuriyeti’nde “Yurtta Sulh Cihanda Sulh” ilkesine ihanetin bizi getirdiği nokta acı çığlıklar ve toplumunun genelinde oluşan karamsarlık,umutsuzluk ve çaresizlik.
Biz bunları hak edecek ne yaptık? Şunu yaptık önce:Demokrasiyi rafa kaldıracak, bir liderin iki dudağı arasına  geleceğimizi ipotek edecek anayasa değişikliğine “evet” diyerek Parlementer demokrasiden vazgeçtik.Özgürlüğün değeri kaybedilince anlaşılır.
 Tüm Emekliler Sendikası ülke genelinde elinden alınmak istenen hakları ve yasal koşullarda garanti edilmiş  2000 TL promosyon sözleşmesi için imza kampanyası başladı.”Dilenci değiliz emekliyiz” sloganıyla 26 -27-28 Şubat tarihinde icra edilen kampanyaya ilgi büyüktü.27 Şubat akşamı İdlib’te yaşanan ve yüreklerimizi yakan acı hadise nedeniyle 28 Şubat tarihinde yapılması planlanan imza kampanyası ve basın açıklaması genel merkezin kararıyla iptal edildi.
   İmza kampanyası sürecinde Kuşadası’nda canlı şahit olduğum birkaç  olayı aktarmak istiyorum. Burada yaşayan insanların neredeyse tamamına yakını ülkenin içinde bulunduğu durumdan son derece muzdarip. Gidişattan hiç umutları yok ve iktidarın değişerek ülkenin demokrasiyle tekrar  barışmasını temenni ediyorlar.Emekliler  kaygılı ve geleceğe dair beklentileri kalmamış.Yarı aç yarı tok bir hayat sürdürüyorlar,gelen veryansın ediyor,giden veryansın ediyor.Turizmciler ve esnaf savaşın içine çekiliyor olmamızdan endişeli ve tedirgin.
    Kaos yaşıyoruz ve yaşadığımız acıların bitmesini istiyoruz.Her gün falanca hocanın “şu caiz, bu caiz değil” saçmalıklarını duymak istemiyoruz.Her gün falanca yurtta tecavüz vakası, kadın cinayetleri,çocuk istismarları,sapıklığı meşru gören söylemlerden midemiz bulandı ve kaldıramıyoruz.
    Akılcı,rasyonel ve bilimsel eğitim istiyoruz.Demokrasi, insan hakları, çalışan hakları, çocuk hakları, hayvan hakları gibi konularda sıralamanın sonlarında değil önlerinde olmak istiyoruz.
    Devletin en yetkili ağızlarının nefret kusmasını istemiyoruz.Sürekli size karşı olanları hain olarak nitelemenizden bıktık.Toplum iktidarın istediği gibi düşünmek, giyinmek,algılamak zorunda değildir.Evrensel yasalar vardır,herkes inancında özgürdür.Beden insanın kendisine aittir ve söz hakkı da kendindedir.Her şeyden vazgeçilir ama özgürlükten vazgeçilmez.
   Özgürlüklerin hak olduğunun bilincine varılması için asırlardır bedel ödedi insanlar. Bir gün gelip de 21’nci yüzyılda elimizden alınsın diye değil.
 


Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.