YA SABIR YA SELAMET

2022 yılına giriş yaptık fakat pahalı bir başlangıçla giriş yaptık. Zamlar yapıldı asgari ücrete lakin akabinde hayata zam bizleri fena çökertti. Şaşkoloz olduk sevincimiz kursağımızda kaldı... Düşün taşın, taşın düşün kafayı sıyırmak üzere olduğumuz bir dönemi yaşıyoruz hep beraber.

Kurdaki dengesizlikler, doğal gaza, elektriğe, akaryakıta yapılan akıl almaz fiyat artışları toplum olarak bizleri çok yıprattı. Son günlerde yaşadığımız elektrik faturalarındaki önlenemez rakamlar Ocak ayında asgari ücrete yapılan zamları eritmekle kalmadı hatta yok etti diyebilirim. 

Peki halk bu yangın yerine dönen zam furyasında cayır cayır yanarken, faturalar üçe katlanarak elimize tutuşturulurken, millet aklını yitirmek üzereyken nasıl bir tutum ve çözüm izleneceğini merakla bekliyorum. Isparta’da 3 gün elektrikler kesilirken net olmayan ve doyurmayan cevapların ne kadar süre  sözde geçerliliğinin süreceğini merakla bekliyorum. Mağdur bırakılan işçi, esnaf, çiftçi, memur ve emekli toplumunun yetinmek şöyle dursun bir de bol keseden gelen fatura ve zam oranlarıyla nasıl baş edebileceği hiç düşünüldü mü? Yaşamın giderek zorlaştırıldığı ayrıca halkın umutsuzluk ve gerginlik içinde sürdürmeye çalıştığı hayat savaşının farkında olan var mı?

Cüzdanlar boşalıyor, paralar eriyor, gündemler de ok değiştiriyor, millet elinde faturalarla isyan bayrağını çekiyor, birileri ehl-i keyif içindeyken diğerleri tencere takırdatıyor. Uçurum giderek büyüyor, bahaneler ise çok komik oluyor.

Söylenecek daha çok sözü var herkesin  fakat konuşmak değil de zamanı gelince cevap net bir şekilde verilir diye düşünüyorum.

YA SABIR YA SELAMET!!!!

KİMBİLİR BU DA GEÇER ELBET!!! 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.