VATAN SEVGİSİ HİÇBİR SEVGİYE BENZEMEZ

Üzüldük ve hala üzülüyoruz. Ülkemizin başına gelen onca felaketi atlatmaya çalışırken şimdi de yangınlarla boğuşuyoruz. Bu konuyla ilgili makalemi geçen hafta yazıp değerlendirmiştim. Değişen bir şeyler var mı; hayır; yangınlar halen devamlılığını sürdürüp bizleri perişan ediyor.

Sabah gözümü açtığımda acaba nasıl bir kötü haber ya da felaket haberi ile karşılaşacağımı düşünen depresif bir ruh halindeyken birden beni 360 derece değiştirip çok mutlu eden bir haber okudum. 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda Kadınlar Boksta 69 kiloda Busenaz Sürmeli’nin, Çinli rakibini mağlup edip Olimpiyat Şampiyonluğu alıp Ülkemize altın madalya kazandırdığını görünce inanın çok gurur duydum, çok mutlu oldum, umutlarım yeşerdi, güneş daha da aydınlattı, Göz yaşı bu sefer sevinçten aktı, Milli duygular doruğa ulaştı. Milletçe o kadar çok ihtiyacımız var ki güzelliklere… Hani yaralar sarılır ya usulca , yavaş yavaş, kapanır birer birer… onun gibi işte.. O kadar açız ki umuda, işte bu gurur bizi göğe yükseltir, Milliyetçiliğin ve bayrağın onurunu taşımanın verdiği bilinçle bütün kalkanlarımızı dikeriz düşman önüne.

Dünyada Türkiye Cumhuriyeti’ni ve Türk Bayrağımızı önemli bir mercide temsil edip altın madalya ile taçlandıran Cesur Yürek Busenaz Sürmeli’ye verdiği sözü tuttuğu için çok teşekkür ediyorum. İnanmak ve vatan sevdası her zaman başarıya ulaştırır ve biz de bunun örneğini ülkece spor dalında en iyi şekilde yaşadık. Olimpiyat Oyunları’nda mücadele veren diğer sporcularımız da bizlere gurur ve kıvanç yaşatmaya devam ediyor.

Bakın ne demiş ülkemizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk

Spor, yalnız beden kabiliyetinin bir üstünlüğü sayılmaz. İdrak ve ahlak da bu işe yardım eder. Zeka ve kavrayışı kısa olan kuvvetliler, zeka kavrayışı yerinde olan daha az kuvvetlilerle başa çıkamazlar. Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim.”

Sevgi çok yücedir; fakat vatan sevdası ve sevgisi hiçbir sevgiye benzemez.

Ülkece daha nice başarılar ve gurur tabloları bizi bekliyor. Tüm kötü günlerin geride kalacağı ve el birliğiyle tüm zorlukları aşacağımız günler de bizi bekliyor. Unutmayalım ki kötü zamanlar bize şunu  gösterdi ki” Biz Türk halkı, her şeyden güçlüyüz”

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
HALİT
HALİT - 3 yıl Önce

Tebrikler