Umuda Yolculuk

Sevgili okurlarım, Güzelhisar’ın saygı değer okuyucuları, yılın son yazısını hep birlikte, yanımdaymışsınız gibi yazmak istedim. Umuda yolculuğu birlikte yapalım diye düşündüm ve sizi yanımda hissetmenin keyfi içinde, "âmâ adına keyif diyebileceksek" yazdığımı bilmenizi istiyorum.
Umuda yolculuk bu tarihten sonra nerede nasıl duyar ve okursak, aklımıza mülteciler ve onların dramatik yaşantıları gelecek.
Özgürlük; Bir ağaç gibi tek, bir orman gibi coşarcasına demiş üstat Nazım.
Resim kareleri hep gözlerimizin önünde olacak. Serinlemek için yüzerken kucakladığımız dalgaların ihanetini unutmayacağız. Körpecik çocukları kıyılara vuruşunu asla affetmeyeceğiz. Kucağından söküp aldığı ana kuzularının, kaybolurken annelerinin çığlıklarını atışını, sonrada hayata tutunmak için dalgalarla boğuştuğunun Tarih’e geçen karelerini unutmayacağız 
Unutmak yeni acıları yaşatır!
Geride; yıkılmış, dağılmış, acıları bir ömür sürecek aileleri görememek, umuda yolculuğa selam duruşa gölge düşürür. 
Umuda yolculuğun asıl suçlusu olan Emperyalizmin doymaz karnına yeni kurbanları atmak demektir. Onları unutmak, Emperyalizme taşeronluk yapanların, içimizde hayat bulmaları demektir. 
Umuda yolculuk bir teknenin içinde kısa yaşayan, biri birilerinin yüzlerine bakarken, korkuları okunan ifadelerin altında, belki ölümsüz bir yolculuğun ve özgürlüğe ulaşa bilmenin umutlarının çizgilerinin derinleştiği kısa komşuluklardır 
Umuda yolculuk, hiç tanımadığın bir ülkenin sınırlarında, yabancı yüzlerde gülümsemeyi aramaktır Sınırlar içinde sizleri insan yerine koymayan vicdan yoksunlarının, kucağında ki çocukla koşan Babaya, çelme takarak yerlerde debelenmesini keyifle izlemektir.
Sizlerle bunları yazarken, daha güzel duyguları paylaşmak isterdim. Bu yolculuğun asla olmamış halini, umut yolcularının evlerini, yurtlarını ve vatanlarını terk etmemiş, umutla ve sevgiyle yarınlarda daha özgür bir Dünya’nın, daha barışçıl bir Dünya’nın çocuklarını doğurmak ve yetiştiren acısız anne yüreklerini paylaşmak isterdim.
Sevgili okurlarım; umuyoruz ki, mala, mülke, paraya ve saltanata doymaz bilmeyen zalimlerin, bir gün; kendi düzenlerinin keser ve sap misali kendilerine döneceği günleri de yaşayacağını, göreceğini ve bu düzene ters giydirme çabasının yine onlara karşı direnen halkın ruhundan yola çıkacağı inancımızdır.
Sizlerle birlikte 2015 ‘in en önemli makûs kader örneği olarak kabul edip paylaştığımız, Umuda yolculuğun insanlarının ve tüm dünyanın yeni yılını şu dille kutlayalım mı?
Saygı ve sevgi duyduğum siz değerli okuyucularım ile birlikte, umuda yolculuktan geriye klmışinsanların ve dünya halklarının ve insanlarının; Evrensel insan hakları ölçeğinde; hukuk, ekonomi, sosyal ve siyasal değerlerden nasiplerini almalarını diliyoruz. 
Huzur ve sağlık başta olmak üzere, insanca yaşanan bir dünyada kardeşliğin temel ilkelerini içimize sindirip, düşmanlık ve kin duygularından uzak bir dünya ve yaşam diliyoruz. 
2024 yılında insan için her şeyin daha iyi olacağı bir yaşamı ve dünyayı yazmayı, çizmeyi ve satırlara dökmeyi umut ediyoruz. Sevgiyle kalın. Sağlıcakla kalın, Esen kalın.

Asil insanlar hastır, kamildir, iş üretir. Șan, şöhret umurlarında olmaz. Asil olmak ōzdedir, sözde değil.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.