UĞUR MUMCU EKOLDÜ

Ağlamak bana göre değil kardeş, gözyaşlarımı sildiğim de arada kayıplarıma üzülmekte bir kayıptır yoldaş. Seni tanıdığımda küçük ama yüreği büyük delikanlılık yolcusuydum. Heyecanlıydım, mertliğin korkusuzluk olduğuna inanmıştım, yazmaya başladığımda, senin gibi zor olanı yani korkusuzluğu ve yurt severliği ön planda tutacağıma söz vermiştim kendime büyük insan. Ağlamıyorum hiç ağlamadım üstat, daima bıraktığın yerden nasıl devam edilir, gazeteciliğin yürekliliğini, duruşunu, demokrat ve tarafsız duruşunu ve devrimciliğini nerelere kadar taşırım, yandaşlara kaptırmadan, ezdirmeden.
Üstat hiç ağlamadım arkandan, ağlamak sana ihanetti, sana sevgisizlikti. Sana inanmak yurtseverlik, devrimcilik, Cumhuriyetçilik ve yürekliliktir. Sen hiç kızmadın, gazeteciliğin edep ve hayâsını hiç bozmadın, yükseklerden savurup Donkişot lük yapmadın, gazeteciliğin mukaddes yapısını hiç bozmadın, adam gibi devrimci, insan gibi sevgili, halkın nefesi, öğretinin abidesiydin.
Yarın beni ve bizleri öldürecekler dediğinde bile ölüme adam gibi nasıl gidilir diye anlattın. Aydınlık pencerenden bilgelik, araştırmacı pencereden vatan sevgisi ve ihanetçi lige,  satıcılığa, dalkavukluğa yoldaş olanların, yarın Türkiye'nin başına neler öreceğini anlatırken, bir yandan da geleceğin ufkuna ışık tutun.
Arkadaşlarını; ilhan Selçuk, Alev coşkun ve gazeteni, Genç Cumhuriyete, cumhuriyet gazetesini geleceğe emanet ettin. Rahat ol, internette birçok kendini yürekli sayan yeni yetmeler yüksekten konuşurken devrimcilik yaptıklarını sanıyorlar, senin ve ilhan ağabeyimin açtığı aydınlık penceresindeki hoşgörüyü ateşe çevirdiklerinin farkında bile değiller, parlayan ateş er sönermiş, asıl olan aydınlık düşünen yazarların kalemleri ve söylemleri, yazdıkları ile tarihe iz bırakmaktır. Emin ol ağabeyim ağlamayacağım, arkandan hiç ağlamadım. Bıraktığın yerden; Öğreti, eğitici, gerçeği yansıtma, tarihe tarih yazacak gerçekleri esaret duvarına kazacak yürekliliği, saydamlığı dahası devrimciliği elden bırakmayacağız. Unutulmayacak bir şey var büyük üstat senin asıl doğum günün katledildiğin gündür. Asla ölmeyeceğin, yüreklerden, beyinlerden, gerçeklerden uzaklaştırılmayacağın gündür katledildiğin gün.
Senin adın; Cumhuriyet, yurtseverlik, demokratlık, aydınlıkçı ve devrimciliktir BÜYÜK İNSAN…


Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.