banner61

Yeni Bir Sayfada Yeni Bir Türkiye

banner35

Doğal afetler koca bir coğrafyayı ve geleceği yok etti. İnsan yaşamında umutları yerle bir etti. Kimini ailesiz, kimini yalnız ve kimini de adressiz bıraktı!

Yeni Bir Sayfada Yeni Bir Türkiye
banner66

Doğal afetler koca bir coğrafyayı ve geleceği yok etti. İnsan yaşamında umutları yerle bir etti. Kimini ailesiz, kimini yalnız ve kimini de adressiz bıraktı!

Hepsinin çocuklarıyla ilgili idealleri vardı! Belki de her biri yurt sever ve bilim adamı olacaktı, Türkiye’nin aydınlık yüzleri olacaktı! Aydınlık yüzler derken, var olanın ne kadar değerini bildiysek, onları el kapısına nasıl gönderdiysek, depreme kader diyenler, yeşerecek umutları da ellerimizle depreme teslim ettik! Kendimizde teslim olduk. Herkes ve birçok bölgede korku içinde yaşıyor! İstanbul korkusu kâbusa dönüştü! İstanbul yok olursa bir ulusun eli kolu yok olur diyoruz bu gerçeği görmek geç olmadı mı acaba! Gök delenler dikilirken, depremi nasıl önleriz diyerek yatırım yapmayanlar, eğitime temel ders olarak koymayanlar, bakanlık kurmayanlar, koca bir sorunu AFAD VE BELİRLİ KURUMLARA BIRAKANLAR sonu hesaplamayanlar geleceği nasıl tahsis edecekler!

Ülke bu yangınlarda debelenirken, enkaz altında insan cesetleri kokmaya başlamışken, milyon, milyon metre küp enkazlar aylarca belki yıl alacak taşınırken, çadır isteyenler, sıcak yuva isteyenler, milletin duyarlılığı, inanç üstünlüğü ve yardım severliğiyle bugünlere kadar taşınmışken; Milletin belki de umudunu bağladığı millet İttifakına zeval verenler, bu günahın altında kalacaklarının farkındaydılar! Milletin umudunun yok sayamayacak, açlığını, işsizliğini, yüksek enflasyonda ezilmesini, 14 Milyon Emeklinin düştüğü durumu yok saymak durumuna düşmeyecek, hesabı verilmeyecek bir günahın altına girilmeyecekti! Bu ülke altılı masayla da demokrasiye ve onun ilkelerine, milletin ve ülkenin geleceğine sahip çıkacak desteği vermiş ve her mutabakatın altına imza atmışlardı! Milletinden ve söz verdiği umutları bırakıp, birilerinin ekmeğine yağ sürüp, eski tas eski hamama çevirecek değillerdi! Yeter ki masayı yabana atacak oyuna gelmesinler, nasılsa taşlar yerine oturur dediler. Öylede oldu dört günlük bir molayla her şeyin demokrasi adına bir çözümü olacağını bilen bir akli selim yapıya, yurt severliğin, vatanperverliğin bilincine erişmiş, sağ ve sol demeden önce vatan diyen siyasi yapının demokratik olgusunu yaratmışlardı bir defa, asla vazgeçmeyeceklerdi!

Beşli masa olarak yaptıkları toplantıdan mutabakat değil, bir basın açıklaması çıkmıştı! Nedeni bir nezaket ve masaya olan saygıydı! Meral Akşener dönecekti ve dönmeliydi bu bilinerek davranıldı ve bir imza eksik bir metin oradan çıkmamalıydı! İşte demokratik siyaset bu, birlik ruhuyla danışarak ülkeyi yönetmek, ilmin beklediği şekil bu!

Asıl olan Siyasetin demokratik yapısına kavuşmasıydı ve böylede oldu!

Demokrasinin nefes alması, Türkiye’nin normalleşmesi demektir!

Bugünlere bu ülkeyi taşıyanlar, demokrasi masasının dağılmasını beklemesinler, o masa millete aittir! Bu nedenle bu masanın etrafında kırgınlıklar olmamalıdır dedik ve olmadı da! Akıllı çözümlerle ve demokrasiye inançlarıyla milletin kalbine taht kurmuş altılı masa; gurur, kibir demeden masanın etrafında kilitlenmişlerdi bir kere! Parçalamak ya da bu masanın altında çatlak var demek boşunaydı ve nafileydi! Dün gece geç saatlere kadar coşkunun dinmediği bu açıklama, aslında bu ülkenin kırması gereken zincirleri de beraberinde kırarak açıklanan coşkunun yaşandığı geceydi! Kırgınlıkların boyut kazanması, demokrasiye dolaysıyla o masayı umut kapısı olarak gören millete sırt dönmek olacaktı! Bugün olmazsa birlik, beraberlik ruhu millet adına, ne zaman olacaktı! Başka zaman olmayacaktır asla. Kimin lider olduğu değil, liderlerin imzalarının bulunduğu mutabakat ruhu asıl olandır!

Unutmayın 14 milyon emeklinin, 11 İlin mağdurlarının, öğrencilerin, gençlerin, EYT’in geleceği, istismara uğramış çocukların, şiddet gören kadınların, doğmamış bebelerin gelecek sorumluluğu altındadır demokrasi masası!

Kişisel hiçbir çıkar gözetmeden geldiniz bugünler kadar olan çalışmalarınızla, hakkı olanın hakkını, milletin geleceğini teraziye koyarak bir coşkuyla milletin karşısına çıktınız! Birçok yorumları çöpe attınız. Bir oldunuz, iri oldunuz, diri oldunuz! Bu millet ittifakı tüm siyasi iradelerin çoğunu arkasına almıştır! Adil çözümlerin altına imza atmıştır. Ansal sarf edilen sözlerin öneminin olmadığını göstermiş, Kılıçdaroğlu’nun elini güçlendirmiştir! Her biri bu vatanın Tarihinin gelecekte sayfalarına kazınarak yazılacaktır. Bugün yurdum insanı başka bir pencereye geçerek uyanmıştır! O pencere apaydınlıktır, ışıktır! Geleceğin Türkiye’sinin müjdesidir!

Neyin uğruna, hangi emellerine hizmet, hangi koltuk sevdası peşine takılarak, demokrasinin yeşereceği kalenin bendini kırmak, dökmek, hiçbir amaç ve kişisel çıkarlar için yıkılmayacağını gösteren altılı masanın yaktığı bir fener alayı gibi yola koyulan siyasi yapının liderleridir!

Yolunuz açık olsun, yolumuz olsun, Allah milletimizin geleceği adına yar ve yardımcıları olsun sedalarıyla yola koyulmuşlardır! Kin ve nefret söylemlerinin olmadığı, ulusça kardeşliğin bütünleştiği, çıkar ve menfaatlerin zihniyetlerden temizlendiği bir geleceği Türkiye ve çocuklarımız için yaratmak için yola çıkılması bu milletin Anadolu kültürüne yakışan olmuştur!

Sokakta isyanını laflara döken milyonlara bir buçuk yıldır bir masa etrafında yapılan umut toplantılarını yapıp, bu söylemleri imza altına almak bir siyasi ve gelecek sorumluluğu taşımaktı! Her lider bunun bilincinde olmuştur. Şimdiye dek, hiçbiri isminin değil, geleceğin Türkiye’nin yeniden yaratılmasının peşindeydiler! bir partinin iki belediye başkanını da onurlandırarak ve Anayasanın el verdiği ölçülerde görev adamı olarak bu yapının içinde görmek milletin umutlarını ve birlikte yaşanacak ülkenin selamının yolunu açmış oldu!

Dengeler değişmeyecektir, Kemal beyin dediği gibi ”taşlar yerine oturacaktır.” Belki de bu arıza tam zamanında olmuş, yolun ışığı gelecek adına daha güzel bir şekil almıştır! Ama siyaset bu,  yarın bu şekilde olsun diyerek yolu açacak bilinçte bir masa oluşmuştu bir kere, dönüş yoktu halk için çıkılan yoldan! Her şey bu milletin yani vatanın hayrı için olsun biz her şeye sabır etmesini biliriz toprağımız adına, yurdumuz adına, vatanımız adına dedik ve milletçe dün geceyi coşkuyla yaşadık, buna da bin şükürler olsun dedik hayırlı gecenin adına ve Allah’ımız doğru yoldan ayırmasın dedik milletçe! Yeşeren umutlar gelecek olsun, yeşeren umutlar vatan için, millet için olsun dedik ve huzurla uyuduk!

HABER: ERDAL DEMİR

Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2023, 17:04

Selva Demirci

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER