TÜM GAYRETLE YOLA DEVAM..

Yola ilk adım attığımız süreçten bu yana koca bir sene gelmiş geçmiş bile farkında olmadan. Yörük Efe gazetemiz 1. Yılını bitirmiş bile. Aydın yerelde; ilkelerimizden, doğru ve tarafsız habercilikten yana yayın politikamızdan hiç şaşmadan emin adımlarla yol almaya devam ediyoruz. Gerçek anlamda emek verilen ve kaliteden asla ödün vermeden çizgisini, bozmadan ilerleyen Yörük Efe Gazetesi Uzun yıllar siz değerli okuyucularımızla buluşmaya yılmadan devam edecektir.  Bize İnanan kurumlara, kuruluşlara, şahıslara, kıymetli köşe yazarlarımıza ve siz değerli Aydın bölge halkına tekrar tekrar minnetlerimizi sunuyoruz. Doğrularımız, prensiplerimiz ve tüm gayretimizle yola devam……
BASININ YERİ
Genel anlamda Türkiye’de basına ve yerel basına bakıldığında çok da iç açıcı bir tablo göremiyoruz; üzülerek belirtmem gerekirse.Gecesini gündüzüne katıp haber peşinde tüm gayretiyle koşan basın mensuplarına gereken değer gösterilmemekte. Basın yapması gereken tüm işlevleri, haber yapma özgürlüğünü tam anlamıyla yerine getirmekte güçlük çekiyor.  Örneğe bağlayacak olursak Sınır tanımayan gazeteciler örgütünün dünya basın özgürlüğü endeksi’nde 2020 yılı 180 ülke arasında Türkiye 154. Sırada yer alıyor. Yorumu siz değerli okuyucularımıza bırakıyorum.
 Basının öbür yüzüne bakacak olursak daha trajik bir durum söz konusu . Yancı yapılan yayınlar ve haberler bazı kesimlerin yüreğine su serperken bazılarının da haber yapma hürriyetini kısıtlama yoluna gidiyor. Kalemini, inandıklarından cayıp, rant uğruna yazanlardan ötürü ülkede ve yerelde, basına bakış açısı günden güne zarar görüyor. Bu sebepledir ki inandırıcılık ve mesleğe olan saygı sözde basın diye adlandırdığımız taraflı kalemlerin hücumuna uğruyor ve mesleki dezenformasyon yaşanıyor. Yapılan yanlışlar, haksızlıklar mutlaka ki halka iletilmek durumundadır ki bu basının temel görevidir.Yalnız yancı yayın yolunda ilerleyenler,çamur atma zihniyetiyle haberi, özünden sıyırıp, menfaatine göre  bir güzel donatıyor. Kritik süreçler yaşıyoruz ve basına bu dönemde daha fazla ihtiyaç söz konusu. 2020 yılı hepimiz için tahammülü zor bir seneydi. Halka net ve gerçek habercilikle bilgi alışverişi sağlamak zorunda olan basın, doğruyu yapmakla mükelleftir.
İlkeli ve doğru habercilik yolunda emek veren ve mesleğine tutkuyla bağlı olan basınımızın tüm değerlerine selam olsun..
Mustafa Kemal Atatürk ne demiş;
“Gazeteciler; gördüklerini,düşündüklerini,bildiklerini samimiyetle yazmalıdır”
“ fikir olmayan kafada, küfür olur” diyerek makalemize son verelim. Keyifle okumanız ve anlamanız dileğiyle…..
 


Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.