Toplumun ne kadar umrunda!

Türkiye Genel Seçimlerine 7 ay gibi bir zaman kala hareketli bir siyaset gündemi ile karşı karşıyayız. Heyecan dorukta mı, yoksa dipte mi bilemiyorum fakat toplum seçime ne kadar hazır bu ayrı bir soru işareti. Bana sorarsanız; sürprizlerle dolu bir 2023 seçimi yaşayacağız bu da tabi ki beklenen siyasi çalkantının olacağı göstergesi…

Mevcut hükümet, bu süreç içinde tüm kozlarını oynayıp halkın beklentileri üzerinden icraatlarını yavaş yavaş gerçekleştirirken; 6’lı masa tüm gücüyle cephelerini oluşturmuş durumda ilerliyor. Millet İttifakı’nın aday belirleme sürecinde konuşulan isimler henüz netlik kazanmasa da güçlü bir aday beklentisi büyük.

2023 ülkemiz açısından çok büyük siyasi çekişmelerin yaşanacağı bir yıl olacak bu şimdiden kendini belli ediyor. Fakat siyasi gücün zirveye taşınması için bir takım kilit partiler üzerinden dönen oyunlar ise bir hayli düşündürücü. Seçim öncesi yaşanacak tüm imkansız sandığınız her şeye hazır olun; çünkü siyasette bakıldığında her şey mubah görünüyor. 24 saat çok bile; dakikada siyaset ,ters takla atarak pusula değiştirir.

Asıl önemli olan makale başlığımda belirttiğim gibi 2023 seçimleri toplumun ne kadar umurunda. Halk cebini delik gördükçe siyasi kimliklere ne kadar güven duyacak bu saatten sonra. Verilen vaatlere ne kadar inanılacak ya da o vaatler ciddiye alınacak mı? Gerçi madalyanın öbür yüzüne bakıldığında halk olarak yaşadığımız toplumsal travmaları çabuk unutma gibi bir durumumuz var ve bu bastırılmış unutkanlık bir daha yanlış kararlar alma haline sokar mı  bizleri bu da başka bir boyut. Cumhur ve Millet İttifakı’nı önümüzdeki  7 ay içerisinde zorlu, meşakkatli ve son derece dikkatli bir hazırlık süreci bekliyor. Ne diyelim izleyeceğiz ve göreceğiz .. Özgürlüğümüzün ve demokrasinin en önemli simgesi olan oy kullanma hürriyetimizi, önemsemeyi ve bilinçli bir toplum göstergesi yolunda emin adımlarla hareket etmeyi unutmayalım.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.