TERBİYESİZLİK DİZ BOYU

Yaklaşık iki gündür HABER Türk kanalındaki Muharrem Sarıkaya’nın program esnasında, İHA Muhabiri Ahmet Demir’e yapmış olduğu kabul edilemez saldırı gündemde. Günümüzde saldırganlığın baş çektiği ve nedendir ki bu çirkin tutumları genelde basın üzerinden eyleme dönüştüren şahısları idrak etmek ayrı bir dert.

Meslektaşın, meslektaşına yapmış olduğu bu şiddet göstergesi maalesef ki kendi adıma beni etkilemekten ziyade sinirlendirdi. YAHU! Yılarını gazetecilik mesleğine adamışsın ve sonuç olarak meslekteki onca sıkıntıyı bilmene rağmen ,yayın sırasında sana yardımcı olmaya çalışan kameramanı hem de bir belediye başkanı üstelik kadın bir başkanın gözü önünde rencide edip, hırpalıyorsun. Ben aynı ortam içinde olsam o programı direkt terk eder ve gereken yaptırımın uygulanmasını talep ederdim. E o da başkanın bakış açısı diyelim.

Muharrem Sarıkaya yapmış olduğu terbiyesizlik ve hadsizlik üzerine yüzlerce defa özür dilese kaç yazar. Eğer ki bu görüntü yayınlanmamış olsaydı aynı tevazuyu gösterir miydi ki ben hiç sanmıyorum.

MAĞDUR BASIN EMEKÇİSİ İSE bu özürleri asla kabul etmeyip hukuki yollardan hakkını arayacağını dile getirdi ve en doğru hareketi yaptı kanımca. Susmak asla çözüm değildir.

Şiddeti bu ülkede en çok yaşayan basın emekçilerine yapılan her türlü sözlü ve fiili saldırıları bir emekçi olarak sonuna kadar kınıyor ve gereken yaptırımların uygulanmasını gerekli mercilerden talep ediyorum.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.