TEKSTİL PARK ŞEHRİN İÇERİSİNDE BİR YAŞAM YERİ

Aydın’ı yurda tanıtan  yerli kumaşları üreten, “basma” denilen çok kullanılan bir kumaş üreten, çizgili pijamanın kumaşını üreten, binlerce işçinin emek verip ülke ekonomisine katkı sağlayan, binlerce işçisini emekliye ayıran bir devlet tekstil fabrikasından bahsediyoruz! Hala o muhteşem yerin izlerini gidip göreceğimiz yerden bahsediyoruz! 50 bin metre kareye yayılmış bir övünç abidesi! Peki, neden kapatıldı? Kapatılmasının arkasında neler vardı? Kimler büyük rantı paylaşmak için sıradaydılar?

Ama bir belediye araya girip bu Aydın’ın malı ve övüncüdür diyerek, tüm mali gücünü kullanıp, burayı belediyenin taşınmaz varlıklarının içine alması, hizmet sayfasının silinmeyeceği bir kısmında kalacaktır! Bu kazanç ayakta alkışlanacak ve unutulmayacak bir anlayışın başarısıdır!

Aydın coğrafya olarak çok zengin kaynaklara sahip bir ilimiz! Kıyıları, ovaları, yaylaları, dağları, jeolojik yapısı, tarih ve kültürel zenginlikleri ve erişilmez bir doğa örtüsü var! Ancak gelin görün ki tamda şehrin ana merkezinde bir Tekstil park var ki! Görmeye, gezmeye ve yazmaya değer! Yapılış ve düzenleme, alan paylaşım ve üzerinde yapılan aktiviteler; her yaşa hitap eden imkân ve alanlar! Tam bir mesir alanı desek yeridir, tam bir eğlence alanıdır desek tam isabet buyurmuş oluruz, Spor komplekslerinin, yürüme parkurlarının, çocuklar için Acua park alanı ve gerçeği yansıtan bir oluşumu ile insanın beğenisinin ötesinde takdire şayan bir yapıt!

Sürdürülebilir bir ekonomik ve sosyal yaşam değişiminin en güzel örneğini yaşayan bir Aydın, tam üç dönemdir bitmeyen tükenmeyen enerjiyle çalışan bir büyük şehir belediyesi ve başkanı! Hani derler her şey Aydın ve Aydın insanı için, o şevk ve hizmet anlayışıyla yatılır ve kalkılır ya; tüm örneklerini yaşadığımız hizmetlerin bir şehri Aydın! Yaşadığın yerelden genele tüm Türkiye bizim ve bu hizmetleri hak ediyor, yapmamız lazım daha fazla geç olmadan!

Çok geç olmadan diyorum çünkü insanlar bu yer ve gök arasında yaratılan tüm güzelliklerin insan için olduğu anlayışı ile günahları ve sevapları yanlış tanımladığı bir ütopyacı anlayışa mahkûm olmadan, tüm güzellikleri yaşam hakkı Allah tarafından bahsedilen güzelliklerle insan yaşaması için bahşettiğini unutmadan! Bu güzellikleri şükürcü bir anlayışa mahkûm edenlerin, bu anlayıştan yola çıkarak sömürü düzenini tüm yurda yaymadan, daha geç olmadan tabii ki!

Koca alanda gecenin bir vakti Tekstil parkı gözlemlemek için geziyorum! Hava hala o saate hala çok sıcak! Koca alan ışıklar içinde sayısız aile ve ziyaretçilerle cıvıl cıvıl! Tam bir yaşam ve aktivite merkezi! Çimlerin üzerinde hiç biri yeri kirletmeden oturan, çayını ve yanında bir şeyler yiyerek sohbet eden, oradaki iç açıcı ortamı içine sindiren aileler! Belki de yeni başlayan dostluklar!

Tenis kortunda müsabaka yapan tenisçiler ve onları izleyenler. O spora yeni gönül verecek adaylar!

Yürüme parkurunda bayan erkek karışık tempolun yürüyenler, terlediklerinde istasyonlar halinde modern dizayn edilmiş çeşmelerden yüz yıkayanlar, birbirlerine selam verenler!

Dondurmacıdan sırasını bekleyip serinlemek isteyen renge renk giysili insanlar! Bisikletleriyle parkurda, rampalarda şekil yapmaya çalışan gençler! Çimlerde birden fazla ilginç heykellere bakan insanlar! İnsanların temiz bir alanda yaşamın güzelliklerini hissetmek için her yeri temiz tutmaya çalışan hizmetliler, güvenlik sağlayan özel güvenlikçiler, güler yüzlü çalışanlar! Bir başka âlem, bir başka dünya şehrin göbeğinde bir yaşam merkezi! TEKSTİL PARK…

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.