Taşlar Yerinden Oynayacak mı?

14 Mayıs seçimlerinin nihai sonuca kavuşması sonrasında şimdi de yerel seçimler için geri sayım başladı. Genel seçimlerde  Vatandaş tekrardan Cumhur İttifakı dedi fakat asıl mevzu muhalefetin aylardır bir arada oluşturdukları 6’lı masanın yerel seçimlerdeki akıbetinin ne durumda olacağıydı. Bu sorunun cevabını masanın başrollerinden biri olan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener Afyonkarahisar programında keskin bir tavırla netleştirdi.

Akşener, yerel seçimlerde kendi kadrolarını oluşturacağını, Erdoğan, Bahçeli ve genel seçim döneminde masa ortağı olan Kılıçdaroğlu ile hiçbir iş birliği içinde olmayacağını biraz da sert bir üslup ile ifade etti. 14 Mayıs seçimleri öncesinde masayı Cumhurbaşkanlığı seçimi için 2 aday gösterip teklifinin red edilmesi üzerine terk eden Akşener,  masaya tekrardan umutsuz bir  geri dönüş yapmıştı. Fakat Genel Başkan bu sefer ki duruşunda kararlı görünüyor. Bu keskin tavrın arkasında Akşener’in ,genel seçimlerde Millet İttifakının aldığı hazin sonucun öfkesinin işaretiydi aslında. Genel Başkan Akşener’in bu çıkışı Türk siyasetinde taşların yerinden oynamasını ve önümüzdeki dönemde siyasi sürprizlere karşılaşacağımızın mesajını verdi. Seçim sonuçlarında az bir fark olsa da sonuçta kaybedilmiş ve en kritik süreçte bile kaybedilmiş bir genel seçim söz konusuydu. Cumhur İttifakı  ise ne olursa olsun yürüttüğü politika ile seçimi kazandı.

- Gel gelelim Aydın Bölgesi’nde, alınan bu karar ile ilgili yankılar nasıl olacak merak içindeyiz. CHP ve sosyal belediyecilikte Türkiye’ye değer katan Topuklu Efe liderliği Aydın Bölgesi’nde yerini her dönem korudu. CHP’li belediyeler de hizmette yarışarak buna katkı sundular. Bu dönemde benim düşünceme göre CHP bu ittifak ayrılığı konusunda pek bir sıkıntı yaşamayacak.

-İyi Parti cephesi ise bölgede yapmış olduğu çalışmaların neticesinde kendini ispat etmiş bir parti. Sağlam aday seçimleri yapılıp adaylar çıkartılırsa yerelde daha net bir başarı elde eder. Yalnız Recep Başkan’a kaybettiği 2 belediye ile ilgili bu seçimlerde çok büyük sorumluluk düşüyor. Başkan, eminim ki süreci ona göre yönetecektir.

- Ak Parti’nin genel seçimlerde gösterdiği çalışmayı yerel seçimlerde de daha büyük bir hırsla hedefe kilitlenerek göstereceklerine eminim. Yakın zamanda Aydın’da iki belediyeyi (Nazilli-İncirliova)de saflarına katmaları bu girişin göstergesi.

Hadi Bakalım bu önemli süreci takipteyiz. Aydınımız için en güzeli olması tek temennizmiz.

Ayrıca ülkemizin milli birlik ve beraberlik yolunda tarihimizin en büyük zaferlerinden biri olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101. Yıldönümünü kutluyorum. Atamızın ve yol arkadaşlarının Yüce Türk Milleti’ne  armağan ettiği bu zaferin sonsuza dek yaşatılacağının umudunu taşıyor ve bu uğurda canlarını veren tüm şehit ve gazileri şükranla anıyorum.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.