TARİHTEN DERS ALMAYANLARA TARİH YENİDEN TEKERRÜR EDER

Global dünya ekonomisi, siyaseti derken, müttefik güçler yeni sayfada neredeyse anlaşılmaz hızla değişen politikalarla safları değiştirmeye başladılar!

Birleşmiş milletler, NATO ve Türkiye! Neredeysek sormak gerekiyor gerçekten biz bu güçlerin içinde miyiz? Doğru politikalar yapıyor muyuz, ya da korunuyor ve sayılıyor muyuz? Eğer bunlar oluyorsa, her şey yolundaysa, bir başka NATO üyesi nasıl oluyor da istersek sizi füzelerle vurabiliriz diyebiliyor!

Kim mi, hangi ülke mi? Burnumuzun dibinde ki Yunanistan! Kurtuluş savaşında her cephede önümüze sürülen emperyalist ülkelerin sevimli yamağı! Belli ki aldığı dersi unutmuş! Ya da egenin serin suları beyinlerini üşütmüş!

Ülkelerini boydan boya ABD’ye üs yapmış bir ülke, elin damadıyla gelin güvey olup, çaka satmaya başlamışlar! Eee bize ait olduğu söylenen adacıklarda yığın yaptıklarında ses çıkarmaz politikalar güdülünce, dünya sömürgeci ülkesi ABD’de arkalarına alınca, siz NATO üyesiymişsiniz değilmişsiniz bir şey ifade etmiyor! NATO güvencesi, hesap sorulması diye bir şey ortalıkta görünmüyor! ABD ve küstahlaşan Yunanistan bilsin ki, bu iş Suriye’ye benzemez, uyuyan aslanla oynamayın, bunu her zaman yaptık yine de yaparız, alırsın dersini babana rağmen oturursun oturduğun yerde!

Dünya da savaşlar bitsin, huzur içerisinde dünya kardeşliği ve yaşamın güzellikleri gelecek nesille emanet edilsin diye beklerken, halkıyla aramızda hiçbir sorun olmayan ama tarih boyunca düşmanlık duygularını, kin ve nefretini üstünden atamayan Yunanistan, kronik öç alma duygularından arınamamanın klinik vakalarını yaşıyor!

Çocuklarımız evrensel kardeşlik duygularıyla yaşanacak bir dünya yaratılmasından yana bir gelecek beklerken, sınırına yığılan yaşamın adressizleri olan göçmenleri dünyanın gözünün önünde rencide eden tavırlar, acımasız duygular sergileyen Yunanistan, çizmeyi aşarak Türkiye’yi füzelerle vururuz derken bir şeyi unutuyor, biz var oluştan bu yana devlet olmayı, Anadolu kültürünün vazgeçilmez bir kanunu olarak kabul etmiş milletin çocuklarıyız! Kıbrıs’ta insanlık suçu işlediniz, Kurtuluş savaşında aynen aynı şeylerle sivillere eziyet ederek savaştınız, unutmayınız ki hala biz devlet olarak yaşamayı, ulus olarak bayrağımızı gönlerde dalgalandırmayı kendimize namus borcu biliriz!

Sınamaya kalkmayın, size insanlık dersi vermeye her zaman hazırız! Anadolu kültürünü size de öğretiriz. Biz yaratanı yarattığından dolayı severiz bu da size bir öğreti olsun!

Kin ve nefretini yenmeyen Yunanistan yine emperyalist güçlerin, babaları olan ABD’nin gazına gelerek, tarihin tekerrür edemeyeceği inancıyla yine gözüne kestirmiş Türkiye’yi! Ya gözünde görme kusur, ya beyinlerinde algılama hastalığı ya da tarihi hatırlama hafıza kaybı özrüne yakalanmışlar!

Bizim unutmadığımız bir şey var; Yurtta sulh, Cihanda sulh! Hadi size rast gele komşu!

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.