TİNGADER Kadın Kolları'ndan Tarihe Dokunuş

banner35

Tüm İnternet Gazeteciliği ve Gazeteciler Derneği Genel Merkez Kadın Kolları Başkan ve İzmir Şube Başkanı Nilgün Kasap ve yönetimi Urla Kent Arşiv müzesini ziyaret etti.

TİNGADER Kadın Kolları'ndan Tarihe Dokunuş

Tarih kokan dokunuşların ve Kültürel faaliyetlerin önemini vurgulayan Tingader Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Kasap, müze ile ilgili bilgi paylaşımında bulunarak,  tarihe, duygu dolu bu yolculuğu yaşamalarını herkese tavsiye etti. Başkan;

"Urla’nın tarihi ve kültürel değerlerinin, gelenek ve göreneklerinin derlenip kayıt altına alındığı Urla Kent Tarihi ve Arşivi (UKTA) Müzesi, 2023 yılının Mayıs ayında ziyaretçilere açılmıştır. Urla' nın eski yapılarından olan tarihi Arditi Köşkü (Eski Tekel Binası) gerçekleştirilen mimari tasarım ve uygulamalarla restore edilerek, modern bir müze anlayışı doğrultusunda Urla Kent Tarihi ve Arşivi (UKTA) Müzesi için bir arşiv ve sergi alanı olarak yeniden tasarlanmıştır.

Binlerce yıllık geçmişi ve üzerinde yaşadığımız topraklarda ev sahipliği yapmış olan uygarlıkların yaratmış olduğu kültürel birikimin taşıyıcısı olan kentimizin, bu uygarlıklardan kendi payına düşen mirası, modern arşivcilik anlayışları doğrultusunda, teknolojinin imkanlarından da yararlanarak ileriki kuşaklara taşıyabilmektir.

Geçmişten geleceğe ışık tutarak, tarihin tozlu raflarından ve halen yaşamakta olan Urla halkından toplanarak, sandıklardan çıkarılan, birbirinden değerli ve anlamlı eşyalar, kıyafetler, resimler, bugünümüze gelen, bizlere atalarımızdan, dedelerimizden, ninelerimizden kalan, birbirinden değerli hatıralarla dolu, özlem ve duygu dolu bir yolculuk yaşatan bu anlamlı müzeyi gezmenizi tavsiye ederim." ifadelerine yer verdi.

Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2023, 16:38

Selva Demirci

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER