banner61

Kutlama Gecesinde Yükselen Ses “Emekliler zoru yaşayarak mücadele etmeyi örgütlenerek başaracaktır”

banner35

15 Kasım bir sendikanın emekliler adına kurulup, vazgeçemeyeceği bir mücadelenin önünü açılması için belleklere kazınan tarihidir! 2017 Tüm Emekliler sendikasının kapatılması, sistemin milyonlarca emeklinin haklarının elinden alınmasına karşı başlatılan bir direncin kırılması hareketidir

Kutlama Gecesinde Yükselen Ses “Emekliler zoru yaşayarak mücadele etmeyi örgütlenerek başaracaktır”
banner66

15 Kasım bir sendikanın emekliler adına kurulup, vazgeçemeyeceği bir mücadelenin önünü açılması için belleklere kazınan tarihidir! 2017 Tüm Emekliler sendikasının kapatılması, sistemin milyonlarca emeklinin haklarının elinden alınmasına karşı başlatılan bir direncin kırılması hareketidir! Bitti mi, bitmedi! Mücadele mağdur edilmiş, gerçek yaşamdan hak ettiklerini alacağı bir yaşa gelmişken yoksulluğa, açlığa reva görülen bu kitlenin, yaşamdan koparılmak ve kendi kaderlerine terk edilmek istenmelerinin karşılığında, bu yola çıkanlar, her türlü zora karşı mücadeleyi vermeye hazır olan emeklilerin sendikal haklarının savunucuları, yoldaşları, 2021 Tüm Emekliler Sendikasını sisteme rağmen hayata geçirdiler! Emeği geçenlere selam olsun!

Sistem yine acımasız, sistem yine bir avuç tarafın çıkarlarını, yaşam haklarının ellerinden alındığı, emekli kitlesine karşı yine saldırgan bir tavırla devam ederken, 2021 Tüm Emekliler Sendikasının genel merkezi her şeye inat kuruluş yıl dönümünü Ankara'da kutladı! Biliyordu ki; sistem yine adaletin en hızlı çarkını çalıştırarak, bu sendikayı da kapatacaktı! Bu kutlama gecesi bir mesajdı adeta! Kaptıklarınız yeniden büyüyerek açılacak, siz kapatın biz geri döneceğiz, birleşe birleşe büyüyecek, bu haksız ve adaletsiz tavrın karşılığını vereceğiz. Birleşe birleşe kazanacağız diyorlardı gecede!

Yaşadığımız ağır koşullar, birlikteliğimizle örgütlenerek tüm sorunlarımızı çözmemiz içten bile değildir. Ne kadar güçlü olursak toplum nezdinde inandırıcılığımız ve yaptırım gücümüz o kadar sağlıklı olacaktır.   Eğer birlikte olmazsak parçalanmışlığımız etkimizi ve tepkimizi anlamsız hale getirecektir. Mevcut yaşadığımız sorunlar daha da ağırlaşarak devam edecektir. Çözümde zorlaşacaktır.  13 Milyon 600 Bin Emekli Türkiye Nüfusunun ailesi ile beraber en az 27 Milyon nüfusa tekabül etmektedir. 

Bu güç herhangi bir siyasi partiyi tek başına iktidara taşıyacak güce sahiptir, birlikte oluşturacağımız bu güç her türlü sorunumuzu çözecek yeter ki bunun farkında olup örgütlenerek kararlı bir şekilde HAREKET etmemiz gerekmektedir. Yurdun her yanından gelen şube ve temsilciliklerin katılımıyla coşkuyla kutlanan gece umut ve direncin kaynağı oldu! Unutulmasın ki elimizden alına haklarımızı geri alıncaya kadar, bu mahkûm etmeye çalıştığınız açlık ve sefillik zincirini kırıncaya kadar, devam edilecektir mücadeleye! Her kapattığınız emekli sendikası, davasına daha sıkı sarılarak geri dönecektir yılmadan diye söz verilerek, birlik, dirlik ve irilik içinde geçen bir geceden selam olsun yurdun her köşesinde yaşayan emekli yoldaşlara!

Güncelleme Tarihi: 22 Kasım 2022, 21:49

Selva Demirci

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER