Kültür Turizm Derneği Yazıcı ile yola devam dedi

banner35

Aydın Kültür ve Turizm Derneği olağan 2. genel kurulu Aydın Park Otel toplantı salonunda üyelerin yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Kültür Turizm Derneği Yazıcı ile yola devam dedi

Aydın Kültür ve Turizm Derneği olağan 2. genel kurulu Aydın Park Otel toplantı salonunda üyelerin yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Mevcut başkan Fatma Yerli Yazıcı‘nın oy çokluğuyla güven tazelediği genel kurul Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Divan kurulunun seçiminden sonra dernek yönetim ve denetim kurullarının faaliyet raporunun, dernek tüzüğündeki değişikliklerinin oylanmasıyla devam etti. 

Üç yıllık görev sürelerince gerçekleştirilen etkinliklerde desteklerinden dolayı yönetim ve üyelere teşekkür eden Başkan Fatma Yerli Yazıcı’nın açıklaması şöyle: “Dernek kurulduğunda ilk yaptığımız etkinlik, hayatı boyunca hiç tiyatro ve sinemaya gitmemiş olan 800 çocuğu ve 300 anneyi tiyatroyla buluşturduk. 18 ülkenin katılımıyla gerçekleşen Yörük Ali Efe Sempozyumunda Kahraman Türk Kadınları defilesi düzenledik. Sosyal farkındalık projesi altında Kazasız Kul Olmaz adlı stendap gösterisi sunduk. Anadolu’nun Sesi adında tüm ülkeyi kapsayan fotoğraf sergisi düzenledik. 1700 ihtiyaç sahibi çocuğu giydirdik. Pandemi döneminde ihtiyaç sahibi çocuklara mendil içerisinde bayram harçlığı ve şeker vererek geleneklerimizi yaşattık. Yine pandemi döneminde ulu çınarlarımızın kendi yazdıkları öykü, şiir ve hikaye yarışması düzenledik. Aydın Valisi Hüseyin Aksoy’unda katılımıyla gerçekleşen bir ödül töreni yaptık. 7 Eylül kurtuluş etkinliklerinde 2000 ihtiyaç sahibi çocuğa ders kitabı bağışı yaptık. Aydın’ın tarihi yerleri konulu ülke geneli fotoğraf yarışması düzenledik. 8 Mart dünya emekçi kadınlar gününde 8 yurt dışından 54 yurt içinden katılımlı Kahraman Anadolu Kadınları Tiyatral Defilesi düzenledik. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda geçmiş çocuk oyunları festivali düzenledik. Anneler gününde çalışan, patron ve hamile annelere özel defile düzenledik. Yeni oluşan yönetim ve arkadaşlarımızla birlikte de aynı performansla daha aktif daha vizyonel çalışmalarla Aydınımızı tanıtmaya, kültürümüzü yaşatmaya, turizm açısından Aydınımızı en üst noktalara taşımaya çalışacağız. Yönetime ve üyelerimize bu konuda sonsuz güveniyorum”

Aydın Kültür ve Turizm Derneği düzenlenen 2. genel kurulda üyelerinin oy çokluğuyla tüzük değişikliğine gidilerek 7 kişiden oluşan Yönetim Kurulu’nun sayısı 9’a yükseltildi.


Aydın Kültür Turizm Derneği Başkanlığına seçilen Fatma Yerli Yazıcı’nın yeni yönetimi; Abdullah Yılmaz, Sibel Akdeniz, Yasemin Semiz, Mehmet Tekinbaş, Fuat Tütüncüoğlu, Recep Önal, Cengiz Toprak, Mustafa Kemal Yılmaz’dan oluştu.

Güncelleme Tarihi: 26 Mayıs 2022, 18:41

Selva Demirci

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER