Genel Sekreter Demir ”Vaatler umut değil artık”

banner35

2021 Tüm Emekliler Sendikası Genel Sekreteri Erdal Demir, basın açıklaması yaparak; “Hükümetin asli görevlerini yerel yönetimlerden beklemek hayali bir fikir ürünüdür. Yerel yönetimler altından kalkınmayacak vaatlerle bizleri algı politikalarının kurbanı yapamazlar” dedi

Genel Sekreter Demir ”Vaatler umut değil artık”

2021 Tüm Emekliler Sendikası Genel Sekreteri Erdal Demir, basın açıklaması yaparak; “Hükümetin asli görevlerini yerel yönetimlerden beklemek hayali bir fikir ürünüdür. Yerel yönetimler altından kalkınmayacak vaatlerle bizleri algı politikalarının kurbanı yapamazlar” dedi. Demir sözlerine şu şekilde devam etti.

1.  EMEKLİLERİN, Tek çatı altında birleşmesi zorunludur.

2. Bu yapılanmaya karşı gelenlerin zincirinin kırılması kaçınılmazdır.

3. Hükümetin asli görevlerini yerel yönetimlerden beklemek hayali bir fikir ürünüdür. Yerel yönetimler altından kalkınmayacak vaatlerle bizleri algı politikalarının kurbanı yapamazlar. Yaptıkları dokunuşlar bizleri gündemde tutmaya ziyadesiyle faydalı olmuştur ama karşımızda ekonomik  gücünü yanlı politikalarla bir kesime kullandıran hükümet vardır.Emekliye nasihat vermeye başlamıştır. Hayali ürünlerle karın doymuyor, bıçak kemiğe dayandı.  Geçmiş yıllar bunun ispatıdır.

4. Yerel yönetimlerin gücü varsa, Sosyal yardım ve dayanışma  denilen ağı genişleterek yerelde halka Derman olsunlar.

5. Hükümet gemiyi karaya oturtturmuştur. Hazine boş ve stegflesyon kapıya dayanmış, biz yerel yönetimlerden zaman zaman beklediğimiz, kırıntı desteklerin bile yerine gelmesini sağlamakta zorluk çekiyorlar. TOKİ depremzedelerin ve evsizlerin umudunu yok etmişken, emeklilere sosyal konut taahhüdünde bulunulması bir seçim yatırımı ve hayali algı yaratan bir temenniden başka şey değildir.

6. Adacıklar, sözde yeni  sendikalar, platformlar ve  Dernekleri gelecek olarak hedefe koymanın sonunu hüsran olarak yaşamak istemiyoruz. Tek çatı ve EN BÜYÜK işçi sınıfı örgütünün, kapılarını birleşme konusunda gerekirse omuzla zorlayacağız. Beş on bin nüfuslu yapılanmayla kumda pire aramayalım.

7. Asla hedefe oturtturulması gereken 6. Maddeyi ertelemeyeceğiz.

8. BİRLEŞE BİRLEŞE BÜYÜYECEĞİZ. MESELEMİZ KOLTUK ÜZERİNDEN SENDİKACILIK DEĞİL MESELEMİZ ÖRGÜTSEL GÜCÜN OLUŞTURULMASIDIR

Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2024, 00:08

Selva Demirci

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER