Genel Sağlı İş Aydın Şube” Uğur Mumcu’yu katledilişinin 30. yıl dönümünde saygıyla anıyoruz”

banner35

Genel Sağlık-İş Aydın Şube Başkanı Mehtap Borucu, Gazeteci, yazar Uğur Mumcu’nun öldürülmesinin 30. Yılını anma mesajını yayınladı.

Genel Sağlı İş Aydın Şube” Uğur Mumcu’yu katledilişinin 30. yıl dönümünde saygıyla anıyoruz”

Genel Sağlık-İş Aydın Şube Başkanı Mehtap Borucu, Gazeteci, yazar Uğur Mumcu’nun öldürülmesinin 30. Yılını anma mesajını yayınladı. Başkan Borucu;

“Laik cumhuriyete, cumhuriyet değerlerine, demokratik hak ve özgürlüklere yönelik her türlü tehdidi kaleme alan Mumcu, bütün güç odaklarına karşı doğrudan, gerçekten yana olmuş, ilkeli ve onurlu bir gazetecilik örneği sergilemiştir. Susturulmak istenmesinin ardında yatan gerçek de kalemiyle karanlığa ışık olmasıydı. Yolsuzluk masasının keskin kalemi Mumcu’nun yazıları ile karanlığa tuttuğu ışıktan rahatsız olanlar, onu aramızdan alsa da fikir, düşünce ve eserleriyle yaşamaya devam etmektedir.

Kitaplarıyla, yazılarıyla geçmişi değerlendirmemizi ve bugünü anlamamızı sağlayan Mumcu, 10 Şubat 1991 tarihli Cumhuriyet Gazetesindeki köşesinde Uğur Mumcu, “Türkiye bugün ayakta duruyorsa Atatürk döneminde atılan temellerin sağlamlığı nedeniyle duruyor” ifadelerini kullanmıştı.

Mumcu bir başka yazısında “Atatürkçülük, kısaca ulusal bağımsızlık ve ulusal onur demektir. Atatürkçülük, özetle anti-emperyalist bir Kurtuluş Savaşı’nı başlatan ve sürdüren bir eylem ve öğretidir.” diyerek de Atatürk’ün mücadelesinin emperyalizme karşı tam bağımsızlık mücadelesi olduğunu anlatmıştı.

Aradan geçen 30 yıla rağmen aydınlatılmamış olan Mumcu suikastının ardındaki gerçeklerin bir gün tek tek günışığına çıkacağına olan inancımız tamdır.

Yaşamı boyunca emperyalizme, irticaya, terörizme, yolsuzluklara karşı mücadele eden Mumcu’nun fikirleri ve öngörüleri yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir.

30 yıl oldu unutmadık, unutmayacağız” ifadelerine yer verdi.

Selva Demirci

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER