banner61

EMEKLİLER TEK ÇATI ALTINDA BİRLEŞMEYE ANT İÇTİLER

banner35

2021 Tüm Emekliler Sendikası Aydın Şube’nin 1. Olağan Genel Kurulu’nda sistemin emeklilere reva gördüğü yoksulluğa, sahipsizliğe ve terk edilmişliğe verilen tepki Aydın’da yola çıkışın meşalesi olarak değerlendirildi. Emeklinin Türkiye’nin düştüğü bu ekonomik ve sosyal bunalımdan çıkış noktasının tek çatı altında toplanmaktan geçtiği vurgulandı.

EMEKLİLER TEK ÇATI ALTINDA BİRLEŞMEYE ANT İÇTİLER
banner66

2021 Tüm Emekliler Sendikası Aydın Şube’nin 1. Olağan Genel Kurulu’nda sistemin emeklilere reva gördüğü yoksulluğa, sahipsizliğe ve terk edilmişliğe verilen tepki Aydın’da yola çıkışın meşalesi olarak değerlendirildi. Emeklinin Türkiye’nin düştüğü bu ekonomik ve sosyal bunalımdan çıkış noktasının tek çatı altında toplanmaktan geçtiği vurgulandı.

Kuruluş Yürütme Kurulu’nun gerçekleştirdiği 1. Olağan Genel Kurul’da siyasi partilerin, sendikaların, sivil toplum örgütlerinin ve halkın büyük bir kesimini temsil eden üyelerin katıldığı 1. Olağan Genel Kurul’da tek liste olarak yapılan seçimde listesinin başarılı olması ile bir konuşma yapan Şube Başkanı Erdal Demir;

“Burada tüm Türkiye emeklilerine sesleniyorum. Yıllardır algı mühendisliği yapan ve topluma düşünemez, savunamaz  duruma düşüren iktidar örgütsüz bir toplum yaratmada inatla davranmaya devam ediyor. Buna en güzel örnek Türkiye’de yaşayan 14 milyona yakın emekli sınıfını sendikalaşma ve yasal statüye kavuşma adına yapılan örgütçülük çalışmasına, Türkiye’de var olan bütün emekli sendikalarını kapatarak önlemeye çalışmaktadır. Bilsinler ki “Onlar kapatır, Biz yeniden kurarız” bu sistemin engellerini aşıp demokrasiye ve onun özgürlüklerine ulaşıncaya kadar bu mücadeleden vazgeçmeyeceğiz.

Yine buradan işçi sendikaları örgütlülüğüne sesleniyorum. Türkiye’nin sınıf ve kitle sendikacılığının bayrağını taşıyan emekli sendikalarını tek çatı altında toplamak sizin sendikacılık girişimciliğine öncülüğünde gerçekleşmelidir. Ama görüyoruz ki iktidarın böyle yönetme politikasına sessiz kalıyorsunuz. Ayağa kalkıp üzerimize düşen çağrıyı” Tek çatı altında toplanacak emekliler Türkiye’nin bu makus kaderini kıracak örgütlü güç olacaktır. Bir çatı altında olmanız Türkiye’de sendikal örgütlülüğün gücünün kaynağı olacaktır! Gelin tek çatı altında toplanın, Türkiye’nin karanlığını aydınlığa çevirin. Emeklilerin örgütlü gücü tek çatı altında var olan tüm yoksulluğun fukaralığın, çaresizliğin dermanı olacaktır. Emeklilerin gücü kötü gidişin ve sebep olan iktidarın, bu ülkeyi daha çok bataklığa götüren yolun önüne geçmenin, çaresi olacaktır.

 TÜRKİYE’DE YAŞAYAN EMEKLİLERE SESLENDİ. “NEREDESİNİZ?”

Konuşmasına devam eden Erdal Demir; Türkiye’de yaşayan emeklilere seslendi. “NEREDESİNİZ?” Korkunun adam sendeciliğin ve duyarsızlığın algı politikasına güç kattığını unutan emeklileri Türkiye’de geleceği demokrasiye yeniden kavuşturmak için, özgürlüklerin, insan haklarının, yaşayan tüm emekliler için evrensel bir değer olduğunu hatırlayıp Türkiye’de bu sorumluluğu taşımanın zamanı gelip geçmemiş midir? Sistemin ve emperyalistlerin yıllarca emek ve liyakatın kendisine gösterdiğimiz hizmete bağlılıktan faydalanıp bizleri sömürerek sonuçta bugün açlık sınırının altındaki yaşantıya mahkum etmelerine karşı direnmenin, örgütlemenin ve tek çatı altında toplanmanın zamanı geçmemiş midir?

Çocuklarımızın, torunlarımızın ve ülkemizin bekasının geleceği unutmayın ki tüm emeklilerin sorumluluğu altındadır. Bu sorumluluktan kaçmak ve duyarsız davranmak geleceğin nesli olan torunlarımıza karşı bir sırt dönme eylemi değil midir?

Emeklilerin sorunları sadece hak ettikleri yaşamı yıllar sonra elde etmek için mücadele etmek değildir! Türkiye’de yatağa aç girenlerin, Türkiye’de elimizden kayıp gitmekte olan demokrasinin, Türkiye’de yetişip ülkeyi terk etmek zorunda olan beyinlerin, Türkiye’de çiti çubuğu, toprağı, ormanı, zeytini, hayvanları, ziraatı ve öğretim kabiliyeti elinden alınıp tüketen bir toplum haline getirilen Türkiye’nin sorunları, emeklilerin sorunları değil midir?

Böl parçalan koltuk benim olsun diyerek emeklilerin tek çatı altında toplanmasının önüne taş koymaya çalışan sistemin yandaşları olan sendika ağaları, on dört milyon emeklinin demokrasiye olan inancının gücünden korkanlar, aslında siz emeklinin aç ve yoksul kalmasına neden olan çarkın kendisine su taşıyanlar değil misiniz? Emeklilerin tek çatı altına toplanmasından korkanların yandaşlığını yapmanız buraya kadar!

HABER: ERDAL DEMİR

Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2022, 20:33

Selva Demirci

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER