Emekliler Geleneksel Kahvaltıda Birlik ve Beraberlik Çağrısı Yaptı

banner35

2021 Tüm Emekliler Sendikası Aydın Şube, Birlik, beraberlik ve Dayanışma Kahvaltısında sendika üyeleri ile bir araya geldi. Menderes Parkta yapılan etkinliğe üyelerin dışında sivil toplum örgütleri, muhtar adayları ve siyasi başkan adayları katılım sağladı.

Emekliler Geleneksel Kahvaltıda Birlik ve Beraberlik Çağrısı Yaptı

2021 Tüm Emekliler Sendikası’nın her yıl geleneksel olarak düzenlediği dayanışma kahvaltısı, emeklilerin örgütsel yapısına bir kez daha dokunarak Aydın Bölgede farkını ortaya koydu. Aydın’ın şube ve temsilciliklerinin de yer aldığı bu gün de tüm üyelere birlik ve beraberlik çağrısı yapıldı. Aydın Şube Başkanı Mehmet Tosun ve yürütme kurulunun katkı sağladığı sendikal faaliyete yoğun bir katılım sağlandı.

2021 Tüm Emekliler Sendikası Aydın Şube BAŞKANI Mehmet Tosun güne dair yaptığı konuşmada;

“Sendikamız, emeklilerin bölge ve Türkiye Coğrafyası’nda zengin kültürel yapı tanıtım ve görme amaçlı seyahatler düzenlemiş, yıl içinde genel merkez eş zamanlı basın açıklamalarını yapmış; kurumlar ve stk ile ortak gösteri ve eylemlere katılmış, birebir hücre çalışmaları yaparak Aydın Şube sendika üye sayısını 600’e taşımış; bu arada bölgede temsilcilikleri oluşturmuş ve başarılı bir grafik çizmiştir. Meşru zeminde yapmış olduğu bu faaliyetlerin, öncü sözü bileşme kavramı üzerinde kurulacak tek çatı altında toplanma sendikacılığını savunmak olmuştur. Bu amaçtan Türkiye genelinde yapılanacak bir birleşmenin, emeklilerin birlik ve sayısal gücünü büyüme ve sayısal yeterliliğe dayalı bir hak arama anlayışında alan yaratacaktır. Bugün burada kadın haklarımıza değinmeden ve kadınlarımızın eşit vatandaşlık haklarına vurgu yapmadan siyasal ve sosyal özgürlüklerine de güç vereceğimizi söylemeden geçmek istemiyorum” ifadelerine yer verdi.

Şube Başkanı daha sonra MYK üyesi ve Genel Sekreteri Erdal Demir’i kürsüye davet etti. Kahvaltıya katılan Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay bugün burada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Efeler için yaptığı ve yapacağı hizmetleri anlatarak teşekkür etti. Ayrıca Büyükşehir Başkan Adayı Hüseyin Turgut yaptığı konuşmada emeklilerin ülke için katma değerinden bahsetti ve başkan olduğunda emekliler adına sosyal projeler için ayrı bir bütçe oluşturacağını belirtti. Bir başka siyasi partinin Söke Belediye Başkan adayı Muzaffer Çıbık, tarım ve tarım ürünleri ile uğraşan, ziraatla uğraşan, hayvancılıkla uğraşan kesimi belediyenin katkı sağlayarak yeniden gelişmesini ve canlanmasını sağlayacağına dair projelerinden bahsetti.

Kahvaltıya katılan Aydın, Didim, Kuşadası ve Nazilli üyeleri birlikte günün önemine dair fotoğraflar paylaşarak gelecek senenin günü üzerine konuşmalar yaptılar ve şubeye teşekkürlerini ilettiler.

haber:sd

Selva Demirci

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER