Bu Seçim Emekliler Üzerinden Kazanılacak Oylarla Alınabilir

banner35

Bir zamanlar sesleri duyulsun diye basın açıklamalarını yaparken karşılaştıkları engelleri aşabilme adına kendilerini, zincirlerle direklere demir direklere bağlayan emekliler, bugün yeterli olmazsa da Örgütlü davranmanın semeresini aldıklarını meclisin emekliler üzerinden siyaset yapma şekli ve yerel yönetimlerin emeklilerin üzerinden seçimlere tam bir oy toplama propagandası haline dönüştürmesinde görmekteyiz!

Bu Seçim Emekliler Üzerinden Kazanılacak Oylarla Alınabilir

Çalışanların Emekli olduklarında normal çalışan işçiler ve kamu çalışanlarından bir tık düzeyde emekli maaşı aldıklarını,  2007 yılında hükümetin SGK yasasına çıkardıkları 5510 sayılı kararnameyle elde ettikleri hakları ve emekli maaşı belirleme oranları yüzde 78’lerden neredeyse yüzde yirmi sekizlere düşmüş durumdadır.

Hükümetin iki dudağı arasında söylenecek sözlere umut bağlayan emekliler, açlık sınırının altında yaşamaya başlamak zorunda kalmışlardır!

Bugün siyaset; ulusal ittifaklar derken, anakent ittifaklarına, şehir ve bölge ittifakları seviyelerine düşerek, artık yüzde elliler değil, yüzde otuz beşleri alanlar ipi göğüsleyecek günleri göreceklerdir!

Mecliste Kürtleri görmek istemeyen en sağdan ve en soldan siyasi partiler, açıktan Kürt oylarını almanın yollarını açmaya çalışırken, bu oyları alamadıkları takdirde seçim kazanamayacakları gerçeğini dillendirmeye başladılar!

Sadece bu durumla değil aslında temel hedef on altı milyon emeklinin aileleriyle birlikte ki gücün gerçek büyüklüğü karşısında söyleyecekleri sözler ve sunacakları projeler öne çıkmaya başladı!

Mikrofonu ele alan her siyasetçi öncelikle emeklinin durumunu konuşuyor! Bu ayıplar onlardan kaynaklanmamış gibi bu ayıplardan arınmanın kendi meseleleri olduğunu savunan siyasetçiler, emekli oylarını alamadıkları takdirde sonlarının ne olacağında biliyorlar!

Emeklinin ekonomik sorunu aynı zamanda Türkiye’nin birinci sıra sorunu haline gelmişken, hükümetin emekliyi yok saydığı ve savurduğu bütçenin bugün artık emekliye yetemeyecek seviyeye geleceğini göremezlik diye bir boşluğa düşmenin acı reçetesini görmemize neden oldu!

Emekliye yardım elini uzatmak artık yerel yönetimlerin asli göreviymiş gibi konuşmalar dillerde dolaşıyor! Böyle bir şey çözüm gibi algıyla yaygınlaştırılmaya çalışılıyor seçim arenasında! Kendi emeğinin karşılığını çıkarılan kararnamelerle elinden alınan emeklilerin yardıma muhtaç durumuna düşürülmesi bu ülkenin ayıbıdır! Belediyelerin görünen bu acıklı manzaraya yardım elini ufak dokunuşlarla uzatması takdire şayan ama genel doğrular açısından manidardır!

Emeklilere bir şeyler yapmak ve onların yanında olmak istiyorsanız ve söylemlerinizde samimiyseniz,

Tıpkı Özlem Çerçioğlu’nun dediği gibi “ben yüzde yirmi et ve süt ürünlerinde emekliye indirim sağlayacağım Mart ayı itibariyle. Hem de bu karar sürekli olacak geçici bir zamana dayalı olmayacak”

TURGUT Özal “benim memurum işimi bilir” bu söylem Liyakatin yapısını bozan ilk kurşun olduğunu o günde söylemiştik, bugünde söylüyoruz!

Devletin yok saydığı emeklilerin sorunlarına dokunuşlarıyla yerel yönetimlerin sahiplenme duygusundan pek rahatsız olmayan, sesiz kalan hükümet bu yılı Emekliler yılı ilan hükümet, yapacakları ve alacakları kararları Nisan ayına atmaya çalışıyor! Anlaşılan o ki seçim Emekliler üzerinden kurgulanıyor ama vaatler Nisan ayı denerek taca atılıyor!

Emeklilerde haklı adres olmadığını bildiği halde bu iyi söylemlere dilek ve temennilerini iletmeyi emekliler yerel yönetimler aday başkanlarından söz olarak almak istediler!

2021 Tüm Emekliler Sendikası Aydın Bölgesi yerel yönetimden taleplerini sıraladılar!

2021 TÜM EMEKLİLER SENDİKASI GENEL SEKRETERİ ERDAL DEMİR;

2024 Yerel Yönetim seçimlerinde seçilecek olan belediye başkanlarından 2021 Tüm Emekliler Sendikası olarak taleplerimiz;

Emeklilerin mutlu olduğu bir Aydın Bölgesi istiyoruz!

Çalışanların yıllarca alnının terini akıtarak elde ettiği emeklilik, en temel sosyal haklardan biridir. Emeklilerimizin hayatını kolaylaştıracak tedbirlerin yerel yönetimler tarafından ele alınmasını ve sorunlarına çözümler getirilmesini istiyoruz.

Bu çerçevede emekliler için;

- Yerel yönetimlerin başta sendika, dernek gibi emekli örgütleriyle sorunların tespiti ve çözümü odaklı olarak koordineli bir biçimde çalışmasını,

- Emeklilerin, belediyelere ait tüm tesis ve etkinliklerden ücretsiz yararlanmalarını,

- Emekliler için okuma odaları, hobi merkezleri, atölyeler kurarak yetenek, deneyim ve isteklerine uygun, gönüllü katılım imkânlarının yaratılmasını,

- Mevcut ihtiyaçlar doğrultusunda huzurevi ve gündüz evleri açılarak düzenli bakım hizmetlerinin sunulmasını,

- Hem kırsalda hem de kent merkezinde, bakıma muhtaç yaşlılara sağlık, gıda, ilaç yardımı ve evde bakım hizmeti de verilmesini,

- Emeklilerin, yaşlıların toplu ulaşım araçlarından ücretsiz yararlanma uygulaması mutlaka devam ettirilmesini ve bu sorunun çözümü için, Büyükşehir Belediyesi ve konunun diğer muhataplarıyla ortaklaşa çalışılarak uzlaşma sağlanmasını,

- Yaşlı bireylerin toplumsal ve sosyal hayattan kopmamasını sağlayacak, ücretsiz organizasyonların (tur, gezi, spor ve kültür etkinlikleri vb.) düzenlenmesini,

- Emeklilerin sosyal buluşmaları için, lokal vb. fiziki mekanlar yaratılarak onların evlere hapsolmalarına engel olunmasını,

- Belediye Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde Emekli-Yaşlı birimi kurularak sorunlara ivedi çözümler üretilmeye çalışılmasını,

- Belediyede her yıl bütçe hesaplamalarında, emeklilerimiz ve yaşlılarımız için gerekliliklerin bütçeye dâhil edilmesini istiyoruz.

-Ayrıca sendika olarak toplanıp üyelerimizle rahatlıkla sohbet edebileceğimiz bir lokal temin edilmesini istiyoruz .

Selva Demirci

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER