banner61

BAŞKAN YANTAZ” “ÜLKEYİ İFLASIN EŞİĞİNE GETİRDİLER”

banner35

2021 Tüm Emekliler Sendikası Aydın Şube Başkanı Mehmet Yantaz emekli toplumuna Temmuz ayında verilen zam oranları ile ilgili hükümete tepki gösterdi.

BAŞKAN YANTAZ” “ÜLKEYİ İFLASIN EŞİĞİNE GETİRDİLER”
banner66

2021 Tüm Emekliler Sendikası Aydın Şube Başkanı Mehmet Yantaz emekli toplumuna Temmuz ayında verilen zam oranları ile ilgili hükümete tepki gösterdi. Başkan Yantaz yaptığı açıklamada;

 “İktidar, Ocak 2022 de yasalaşan 1 trilyon 472 milyarlık merkezi hükümet bütçesini, 6 ay geçmeden, hesapsız-gereksiz lüks harcamalarla,5 ayda bitirdi. Haziran 2022 ise, 880 milyar475 milyonluk yeni ek bütçeyi yürürlüğe soktu. Ocak merkezi bütçesinde, 1 trilyon 750 milyar 957 milyon lira harcama yetkisine ek olarak, haziran ek bütçesinde de, 1 trilyon 83 milyar lira daha harcama yetkisi daha aldı. Böylece Cumhuriyet tarihinde ilk defa, bir iktidar, bir bütçe dönemini, iki bütçe ile kapatmış olacak. Hem de, halkın sırtına trilyonluk yeni borç ve vergiler yükleyerek yapacak.      

        “ÜLKEYİ İFLASIN EŞİĞİNE GETİRDİLER”

AKP iktidarı bu kadar devasa bütçeyi harcamasına rağmen, memleketin ve toplumun hiçbir sorununu çözemedi, düzeltemedi. Ülkeyi iflasın eşiğine getirdiler. Ülkenin borcunu dört kat artırdılar. Ülkenin ve torunlarımızın geleceğini ipotek altına soktular. İstihdam alanları yaratmadılar, olanları sattılar, özelleştirdiler, peşkeş çektiler. Emekli ve çalışanların ekonomik ve sosyal yaşamını çekilmez hale getirip açlığa mahkûm ettiler. 

Enflasyonun ve döviz yükselişi, dinci inatları yüzünden kontrolden çıktı., Ülkeyi ve toplumu enflasyona, hayat pahalılığına ve döviz darboğazına mahkûm ettiler. 

Eğitim ve sağlık basta olmak üzere, devlet kurumları, laiklik karşıtı, dinci-ırkçı zihniyete teslim edildi. Yasakları, yolsuzlukları ve yandaşlığı kurumlaştırdılar. Ülkeyi, orta çağ karanlığına götürmeyi hedefleyen dinci bir istibdat rejimi olan şahıs devletini kurdular. İktidar muktedirleri, servetlerine servet kattılar.. Halkımıza  da, yoksulluk, açlık ve  yıllarca sürecek borç bıraktılar..

       Gerçek enflasyon %180 -200 ler de iken, İktidar, uyduruk enflasyon rakamına uygun olarak, , temmuz da maaşlara %40-41 zam yapıp, milyonlarca emekliyi, dar gelirliyi, komik artışlarla, açlığa mahkûm etti, ama, kendi maaşlarına on binlerce lira, zam yapmalarını gizlediler. Bu iki yüzlülüğü de, emeklileri ve çalışanları enflasyona ezdirmedik diye topluma sunuyorlar. Hepsi yalan ve algıdan ibaret. Oysa, gerçek enflasyon, ilan edilenin en az üç katı. Yani emekliler ve çalışanlar çok büyük zararda.. İktidara güven kalmadığından ve iflas etmiş ekonomiyi düzeltme imkânı olmadığından, maaş zamları kısa sürede eriyip gidecektir. Ayrıca, her kaleme yüksek vergiler gelecektir. Mal ve hizmetlere, petrol ürünlerine, doğalgaza, elektriğe, temel gıda maddelerine, kısaca her kaleme yüksek zamlar gelecektir. Sonuçta, göstermelik TEMMUZ MAAŞ ZAMLARI EMEKLİNİN SORUNLARINI ÇÖZMEMİŞ, İNSANCA BİR YAŞAM İMKANI SAĞLAMAMIŞTIR. EMEKLİLER, İKTİDAR ELİYLE  AÇLIĞA MAHKUM EDİLMİŞLERDİR..

     AKP, zihniyeti gereği, zengini daha zengin, yoksulu daha yoksul yapan bir politika izliyor. Emeklinin insanca bir yaşam sürmesi, bu iktidarın vereceği yüzdelik sadakalarla olmaz. Emeklilerin ve emekçilerin kurtuluşu, kendi öz örgütlerini yaratıp, demokratik, sosyal ve ekonomik taleplerini toplu sözleşme masasında mücadele ile kazanmasıyla olur. Bunun için, emeklilerin önünde iki yol var. Birincisi, olayları uzaktan seyredip sızlanmak yerine, hak ve hukukuna sahip bireyler olarak, başta ,2021 TÜM EMEKLİ SEN olmak üzere, emekli sendikalarında örgütlenmeleri ve sendikanın toplu sözleşme yapmasına katkı sunmaları gerekiyor. Emeklileri, insan yerine koymayan iktidara karşı, örgütlü bir güç oluşturma mücadelesine katılmaları gerekiyor. Unutmayalım ki, tarafsız kalmak, seyretmek, güçlünün ve zalimin yanında olmaktır. İkincisi ise; Demokratik hak ve özgürlükleri yok eden AKP iktidarının, değişmesi için, Demokrasi ve Cumhuriyetten yana olan, siyasi parti, STK, meslek örgütü ve çevrelerle birlikte, ortak  mücadeleye katılarak, seçimlerde  iktidara gereken dersi vermektir.

            HABER: selva demirci

                                                 

           

                                                                                 

                      

                                              

Güncelleme Tarihi: 19 Temmuz 2022, 12:48

Selva Demirci

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER