banner61

BAŞKAN DEMİR"ÖRGÜTLÜLÜK TÜRKİYE’NİN MESELESİDİR"

banner35

Belediye İş Sendikası Aydın Şubesi’nin 12. Olağan Genel Kurulu’nda konuk olarak bulunan Aydın Tüm Emekliler Sendikası Aydın Şube Başkanı Erdal Demir, yaptığı konuşmada, Türkiye’nin asıl meselesinin örgütlülük olduğunu ifade etti.

BAŞKAN DEMİR"ÖRGÜTLÜLÜK TÜRKİYE’NİN MESELESİDİR"
banner66

Belediye İş Sendikası Aydın Şubesi’nin 12. Olağan Genel Kurulu’nda konuk olarak bulunan Aydın Tüm Emekliler Sendikası Aydın Şube Başkanı Erdal Demir, yaptığı konuşmada, Türkiye’nin asıl meselesinin örgütlülük olduğunu ifade etti. Türkiye’de sistemin, Türkiye’de örgütsüz bir toplum yaratılması için tüm yolları deneyerek önce evrensel bir hal olan varlığının kabul edilmesi gereken 13  milyon emekli Türk toplumunun sendikalaşma hakkını yerel mahkemelerde yok sayarak, jet hızıyla tüm üst mahkemelerde de kapatma kararlarını onaylayarak yok saymıştır. Ama bilinmesi gereken Türkiye emekli sınıfı, Tüm Emekliler Sendikası adı altında yasal statüyü, elde edinceye kadar yılmadan sınıf ve kitle sendikacılığı mücadelesine devam edecektir. Bu anlamda örgütlük gücü Aydın Bölgesi’nde yüksek çıtalara ulaşmış Belediye İş sendikası ve onun başarılı sendika başkanı olan Hidayet Yaman, bölgedeki verdiği örgütleme mücadelesini anlamlı bulduğunu ve kongreye davet edilmekten onur duyduğunu söyledi.

Örgütsüz Türk toplumu, sistemin dayatmacı ekonomik politikalarına, hukuk yapısındaki keyfi uygulamalarına sağlıktaki giderek zorlaşan ve büyüyen sorunları, eğitimdeki çöküşe yeterince tepki veremediğini bunun nedenin de örgütlü bir toplum yapısına sahip olamamaya bağladı. Aydın Bölgesi’nde Belediye İş Sendikasının da içinde olduğu sendikalarla birlikte örgütlülüğü sendikaların eğitime dayalı çalışmalarını önemli bulduğunu, eğitimle yetişen sendika üyelerinin toplumun katmanlarına inerek örgütlülük konusunda çalışmalar yapmasını oldukça önemsediğini söyleyen Başkan Erdal Demir, Belediye İş Sendikası’nın 12. Olağan Genel Kurulu’nu kutlayarak Türkiye işçi sınıfına hayırlı olmasını diledi.

Güncelleme Tarihi: 07 Kasım 2021, 19:54

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER