BAŞKAN DEMİR"Bizler bedene değil, ruha bakmayı öğrenmeliyiz."

banner35

2021 Tüm Emekliler Sendikası Aydın Şube Başkanı Erdal Demir, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü sebebiyle mesajını yayınladı.

BAŞKAN DEMİR"Bizler bedene değil, ruha bakmayı öğrenmeliyiz."

 2021 Tüm Emekliler Sendikası Aydın Şube Başkanı Erdal Demir, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü sebebiyle mesajını yayınladı. Demir, Türkiye’nin engelli sıralamasındaki yerini ve empati yapma yetisinden uzaklaşan bir toplum şekline bürünüldüğünü belirttiği açıklamasına şu şekilde devam etti;

“Engelli yoktur, engelli zihinsel mucizelerin başarılarını göremeyenlere, fiziksel yönleriyle insan denilen değere sevgi yoksunluğuyla, acıma hissiyle yaklaşanlara verilen addır. Asıl sorun insana pozitif ayrımcılığı gösteremeyenlerin varlığıdır. . Beyinlerde ki güç ve kişiliklerde ki yapı ve duruş önemsendikçe, Bizler bedene değil, ruhuna bakmayı öğrenmeliyiz. Yaptıkları işe ve yeteneklerine o kadar ihtiyacımız var ki, umarım devlet bu yeteneklere daha geniş alan açar. Engeliler günü devletin sorumluluklarını, toplumun  insan kavramını  bilerek, insana sevgiyle yaklaşmayı bilenlerin   gündür.

Beyinlerde ki güç ve kişiliklerde ki yapı ve duruş önemsendikçe engelli insan yoktur!

“ENGELİLER GÜNÜ DEVLETİN SORUMLULUKLARINI, İNSANLARIN İNSAN KAVRAMINI BİLMESİ GEREKTİĞİ GÜNDÜR”

Bizler bedene değil, ruha bakmayı öğrenmeliyiz. Yaptıkları işe ve yeteneklerine o kadar ihtiyacımız var ki, umarım devlet bu yeteneklere daha geniş alan açar. Engeliler günü devletin sorumluluklarını, insanların insan kavramını bilmesi gerektiği gündür.

Ülkem; dünyada engelli sıralamasında ki yerinin engelli insan oranının en çok olduğu yerlerde olması, ülkemin sosyal devlet olma, duygusal algı ve kültürel olgunluk kavramından uzaklığı her zaman tartışılacaktır.

Engelliyi anlama ve em pati yapma kültür ve olgunluğundan uzak bir toplum yapısı barındırıldıkça, engelliden mesut ve bahtiyar ve başarı olma olgusu asla istediğimiz düzeylerde olmayacaktır.

“ENGELLİ YOKTUR. ENGELLİYİ, ENGELLİ KAFALARIN ALGILAMA VE YAŞATMA FOBİSİ VARDIR”

Millet; bu devletten acınarak korunan engelli anlayışı yerine, engellinin yaratacağı üstün başarı ve katkılarından faydalanmayı bekliyor. Engelli yoktur. Engelliyi, engelli kafaların algılama ve yaşatma fobisi vardır” ifadelerine yer verdi.

Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2021, 16:07

Selva Demirci

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER