BAŞKAN BORUCU"Ulusumuza Çağdaş Cumhuriyetin Yolunu Açan 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlu Olsun"

banner35

Genel Sağlık-İş Aydın Şube Başkanı Mehtap Borucu 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajını yayınladı.

BAŞKAN BORUCU"Ulusumuza Çağdaş Cumhuriyetin Yolunu Açan 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlu Olsun"

Genel Sağlık-İş Aydın Şube Başkanı Mehtap Borucu 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajını yayınladı. Başkan;

"Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Türk ulusu, dünya tarihinin en büyük kahramanlık destanlarından birini yazarak, işgal güçlerini yurttan kovarak, emperyalizme karşı büyük bir zafer kazanmıştır. Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışıyla ilk adımı atılan Kurtuluş Savaşı, Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Savaşı sonunda zaferle taçlanmıştır.

30 Ağustos Zaferi, Türk ulusunun tüm imkânsızlıklara karşı verdiği bağımsızlık mücadelesidir. 30 Ağustos Zaferi ile tarihimizin akışı değişmiş; tam bağımsız, demokratik ve laik Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri atılmıştır. Hiçbir olumsuzluk ulusumuzun azmini kıramamıştır. Türk ulusunun azmi ve kararı çağdaş Cumhuriyete giden yolu açmıştır. Zafer ile Türk ulusunun “esir edilemez” olduğu tüm dünyaya kanıtlanmıştır.

26 Ağustos 1922’de başlayıp 30 Ağustos’ta zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Savaşı ile kazanılan zaferi Gazi Mustafa Kemal Atatürk,
“Her safhası düşünülmüş, idare edilmiş ve zaferle sonuçlandırılmış olan bu harekât Türk Ordusu, Türk Subay ve Komuta heyetinin yüksek kudret ve kahramanlığını tarihe bir kere daha geçiren muazzam bir eserdir. Bu eser, Türk Milleti’nin hürriyet ve istiklal fikrinin ölümsüz bir abidesidir. Bu eseri vücuda getiren bir milletin evladı, bir ordunun başkumandanı olduğumdan mesut ve bahtiyarım.” sözleriyle tanımlamıştır.

Ulusumuzun her türlü imkansızlıklara karşı verdiği bağımsızlık mücadelesinin bir sonucu olan Büyük Zaferin 100’üncü yıl dönümünde, Genel Sağlık-İş olarak 30 Ağustos ruhunu en derin duygularla yaşıyoruz.

Genel Sağlık-İş; tam bağımsızlığına sahip çıkarak, Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza dek yaşatmak için tüm çabayı gösterecektir. Bu anlayışla; Büyük Zaferi 100’üncü yıl dönümünde coşkuyla kutluyor, başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi minnet ve saygıyla anıyoruz" ifadelerine yer verdi.

Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2022, 23:45

Selva Demirci

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER