AYDIN VETERİNER HEKİMLERİ ODASI”FİİLİ HİZMET ZAMMI HAK MAHRUMİYETİMİZİ YARGIYA TAŞIDIK”

banner35

Aydın Veteriner Hekimleri Odası, fiili hizmet zammı konusundaki yaşanan hak mahrumiyetini yargıya taşıyarak, konuyla ilgili açıklamada bulundu.

AYDIN VETERİNER HEKİMLERİ ODASI”FİİLİ HİZMET ZAMMI HAK MAHRUMİYETİMİZİ YARGIYA TAŞIDIK”

Aydın Veteriner Hekimleri Odası, fiili hizmet zammı konusundaki yaşanan hak mahrumiyetini yargıya taşıyarak, konuyla ilgili açıklamada bulundu. Oda yapmış olduğu açıklamada;

“YAŞADIĞIMIZ HAK KAYBINI RESMİ YOLLARLA İLETTİK VE BU KAYBIN İVEDİLİKLE TELAFİ EDİLMESİ TALEBİNDE BULUNDUK”

“Aydın Veteriner Hekimleri Odası olarak, İlimizde meslektaşlarımıza yönelik yürüttüğümüz anket çalışmaları neticesinde, tüm meslektaşlarımızın, sağlık sınıfında olmalarına rağmen  fiili hizmet zammından faydalanma konusunda hak mahrumiyeti yaşadıklarını net olarak ortaya koyduk. Akabinde, ilgili kurumlara, yaşadığımız hak kaybını resmi yollarla ilettik ve bu kaybın ivedilikle telafi edilmesi talebinde bulunduk.

İlgili idarelerden aldığımız olumsuz yanıtlar neticesinde idari başvuru yoluyla çözüme ulaştıramadığımız bu özlük hakkı kaybını, Kurum Avukatlarımız, Av. Halil Emre KILIÇ ve Av. M. Akif ÜNLÜOĞLU ‘nun danışmanlığı ile idare mahkemesine taşıdık.

Yeni bir kanun düzenlemesine gerek olmaksızın, mevcut kanunlar ile ve Anayasanın eşitlik ilkesi nedeniyle, Veteriner Hekimler olarak, insan sağlığı üzerinde koruyucu - teşhis edici, görev ve sorumluluklara sahip olmamız hasebiyle, hem kamu kurumlarında, hem de serbest klinisyen ve sözleşmeli çalışan olarak görev yapan üyelerimizin fiili hizmet zammı (yıpranma payı) hakkından faydalandırılması gerektiğini, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı ve Tarım ve Orman Bakanlığının, kanunları yanlış/eksik yorumlayarak bizi bu haktan mahrum ettiklerini, dava yoluyla mahkemeye taşıdık.

Türk Adaletinin doğru kararı vereceğinden ve kaybımızın telafi edileceğinden şüphemiz yoktur. Meslektaşlarımız adına, sonuna kadar davamızın arkasında olacağımızı ve Anayasa mahkemesi de dahil tüm süreçlerin takipçisi olacağımızı, kamuoyuna saygıyla duyururuz” ifadelerine yer verdi.

haber:selva demirci

Güncelleme Tarihi: 20 Eylül 2022, 17:31

Selva Demirci

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER