AYDIN BÖLGESİ’NDEKİ EMEKLİLERE ÇAĞRIMIZDIR

banner35

Aydın Tüm Emekliler Sendikası Aydın Şube, Nazilli Şube, Kuşadası Temsilciliği ve Çine Temsilciliği Aydın Bölgesi’ndeki 250 bin emekliye seslenerek yazılı bir açıklamada bulundular.

AYDIN BÖLGESİ’NDEKİ EMEKLİLERE ÇAĞRIMIZDIR
Aydın Tüm Emekliler Sendikası Aydın Şube, Nazilli Şube, Kuşadası Temsilciliği ve Çine Temsilciliği Aydın Bölgesi’ndeki 250 bin emekliye seslenerek yazılı bir açıklamada bulundular. Sendika, yapmış olduğu açıklamada;
“Ülkemizde yaşayan 13. 5 milyon emekli sınıfının yok sayılması; gelecekte hepinizi bekleyen bir emekli sınıfın olduğu gerçeğinin unutulmamasını hatırlatmaktadır. Gezdiğimiz, gördüğümüz dünyanın birçok ülkesinde el üstünde tutulan, hala katma değer olarak baş tacı edilen emeklilerin olduğunu görmekteyiz.
 Ülkemizde emekli sınıfının yok sayılması, emeklilerin gün saymaları ve bir sonu bekleyen emeklilere yeterli hayat şartlarının sağlanılamaması sonucu, sözün geldiği yer ”Yoksullukla geçen son zamanlar” diye söylersek, toplumsal bir sorunun, sınıf sorunun içimizi acıtan bir hal aldığını görürüz!
Siyasetin bu konuda hiçbir çözüm getirmediği, hükümetin pazarlık masasına bile kabul görmediği emekli sınıfını insanca yaşamın içinde görmek için gerekli mücadeleyi vermek üzere kurulan Tüm Emekliler Sendikası'nın mücadelesinde yer almak açısından şahsım ve arkadaşlarım Aydın il temsilciliği görevini 29.01.2018 tarihinde  üstlenmiş, bugün bölgede ōrgütlediğimiz temsilci ve şube ile (Nazilli Șube, Çine, Kuşadası temsilcilerimizle örgütlülüğümüzü büyütmeye devam ediyoruz pandemi ye rağmen. Bu süreçte ayakta durmak bile meseleyken üstelik.
Misyonumuzda almış olduğumuz tüm görevlere karşı duyduğumuz sorumluluğu harfiyen yerine getirme prensibini, bu görevde de yerine getirdiğimizi söylemek istiyoruz.
Aydın ilinde eğitim platformunda neredeyse tamamına yakın sivil toplum örgütleri ile çalışma fırsatı yarattık. Gelecek umut ve direncin olduğu, yükseleceği günlerde de devam ettireceğimizden ki senin kuşkusu olmasın. Deneyimlerimizi basın alanında da sürdüreceğimizi, ben ve arkadaşlarım sendikal hareketlerin getirdiği tüm sorumlulukları eldeki argümanları artırarak geliştireceğimizi, Aydın ilinde ve bölgesinde yaşayan 250 bine yakın emeklinin gözü, kulağı ve dili olacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın.
21. Yüzyıla girerken ülkesi için tüm liyakatin kuralları ve ahlakına uyarak, hizmet vermiş, ülkesi için bilgi ve birikimlerini gerek bilimsel gerekse emeğe dayalı hizmetlerle sunmuş, emekli sınıfını en güzel yaşam şartlarıyla donatmak bir sosyal devlet sorumluluğudur. Kaldı ki bazen emekliler çalışma sürelerini doldurduğu halde zor şartlarda bir yaşamın içine düşmemek için emekli olmaktan uzak durmaya çalışmaktadırlar!
Peki neden?
-Kazanılmış sosyal haklarını kaybedeceklerini bildikleri için!
-Kuşa dönecek emekli aylıklarıyla torunlarına bile yaşam katkısı koyamayacakları gibi, rahat bir nefes alarak yaşama haklarının ellerinden alınacağını bildikleri için!
-Ellerine geçen her kuruşu nasıl geri alacağının hesabını yapan bir sitemde, hastalanmaktan bile korkan emekliler, yakında ilaçlarını bile alamayacaklarını bildikleri için!
-Emekli olduktan sonra haftada bir sosyal içerikli eğlenceye ve ailesiyle ayda bir dışarıda yemek yeme, eşiyle göremediği dünyayı görme hakkını kullanmaya bile hakkının kalmadığını gören çalışanlar, köşe bucaklarda piyango bileti satmak, limon satmak ve tali hizmetlerle ailesine katkı koymak için sokaklarda bir mahcubiyet yaşamamak adına emekli olmaktan çekinmektedirler!
 
Emekliler neler istiyor?
-Toplu sözleşmeli sendika hakkı
-İLO(Uluslararası Çalışma Örgütü) kararlarına uyulmasını
-Emekli ve asgari ücretliden vergi kesilmemesi
-Sağlıkta yapılan kesintilerin durdurulması
-Emekli yaşı yükseltilmesin
-Her emekliye yılda 2 maaş ikramiye verilmesi
-Her türlü kamusal ulaşım, ülkenin her yerinde emekli ve eşlerine ücretsiz sağlanması
 
Sayfalarca yazacağımız bu nedenleri sıralamak yerine; devletten emeklisine hak ettiği sosyal hakları vermesini sağlamak için bu sendikal mücadelenin içerisine girmeyi onur bildik.
Ben ve arkadaşlarım bu mücadelenin bir parçası olarak, emeklinin, hükümet yetkilileri ile aynı masada oturup, yaşam haklarının pazarlığını yapacak yasal süreci yakalayıncaya kadar, sendikal mücadelenin öncüleri olacağımızın onuru içerisinde bu görevi aldığımız günden bu yana sorumluluklarımızın  farkındalığını geliştirerek sürdürdüğümüzü değerli Aydında yaşayan emeklilere
 beyan ediyor, bu onurlu mücadeleye katılmanız için, umut ve direnci büyütmek için davet ediyoruz” İfadelerine yer verdiler.     


Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2021, 22:20

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER