Siyasi Zeka Yerine Armudun Sapı Üzümün Çöpü

Sosyal medyamda bugün bir söz paylaştım. “Bir insanın yapacağı ilk iş: Cevap açık; kendi olmaktır” Bu manası büyük sözden yola çıkarak hep yaptığımız üzere bu sözü siyaset ile bağdaştırmak hiç yanlış olmaz diye düşünüyorum. Gündemimiz ve hayatımız siyaset odaklı olunca …………. Malum.

Yerel seçimlerin en coşkulu süreçlerini sonunda yaşarken, yerel yönetim adaylarının projelerini bazen heyecanla bazen de masal dinler gibi takip ediyoruz. Yere basan ve halkın hizmet anlamında karşılık bulduğu yeniliklere sözümüz yok tabi ki. Fakat yıllarca Aydın bölgesi adına yapılması gerekenlerin her ne hikmetse seçim sürecinde akla gelinmesi artık alışılagelmiş bir siyasi taktik. Can alıcı noktalardan siyasi zeka kullanılması gerekirken armudun sapı, üzümün çöpü misali komedi içinde yürütülen bir süreç mevcut. Ülkemizin genel sorunlarını ve sıkıntılarını oy sevdası uğruna belli noktalarda bulunan oy potansiyelini kullanıp devreye giren projeler, vatandaşa ne kadar samimi gelir bilinmez. Bölge bölge oynanan seçim stratejilerinin getirisini hep birlikte göreceğiz. Aydın için ahkam kesenler onca yıl neden bu kadar beklediler; meşhur o koltuğa sahip olmak için, her şeyi seçim sırasında ortaya döktüler. Makalelerimi okuyan değerli okuyucularım iyi bilir ki genel itibariyle yüzeysel bir yazı dili kullanırım. Okuduklarınızdan ana temayı siz bulun lütfen. İpuçlarım bazen de direkt sonuca götürürJ

Yıllarca Aydın köy denildi. Hizmet anlamında hiç sonuç alınmadığı algısı yaratıldı. Katılmıyorum. Yaşadığım şehirde en önem verdiğim YEŞİL ALANLARIN YER ALDIĞI projeler oldu ve bu hizmetler söz verildiği gibi yapıldı. Şehrim nefes aldı. Her zaman kullandığım kamu spotum vardır bilen bilir.” Yeşili seviniz; KATLETMEYİNİZ. Taşlaşmış bir yaşam alanı yerine halkın refah ve huzurunu sağlayan yaşam alanlarının yaratılması en büyük hizmettir benim için. Burası Aydın ve biz bu şehri çok seviyoruz.

Yazımın giriş bölümünde belirttiğim üzere makam aşkı uğruna siyasi kimliklerini zedeleyen ve gerçek dışı bir tavır ile öne çıkma çabasını sergileyenler; her şeyden önce ilk işiniz kendiniz olun. Unutmayın ki!! Sözler verilir; mühim olan icraat aşamasındaki süreçtir.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.