SİYASİ ÜSLUBUN AYARI KAÇTI

Geçtiğimiz günlerde İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e yapılan sözlü saldırı gündeme bomba gibi düştü bildiğiniz üzere. MHP Buharkent İlçe Başkanı’nın sosyal medya hesabından yapmış olduğu çirkin üslup, öncelikle bir kadın olarak beni hayli rahatsız etti. Dikkat çekmek ve alt etmek adına yapılan bu hadsiz yaklaşımın siyaset ile hiçbir ilgisi olmadığını vurgulamak istiyorum. Ayrıca karşınızdakinin bir kadın olduğunu bilerek, bilinçli olarak sarf edilen cümlelerin siyasi parti temsilcisinden çıkması da  ayrı bir hezimet doğrusu

Siyaset zor, sıkıntılı bir kulvar ve bu kulvarda yürümek istiyorsanız tabi ki belli başlı çetrefilli diyaloglara mecbur girmek zorundasınız. Savunduğunuz ideolojinin gerektirdiği eylem ve söylemleri yapmak durumundasınız. Algı yaratmak adına yapılan bir takım nüanslar olacaktır elbette sesinizi duyurmak adına. Fakat ipin ucunu kaçırıp, siyaseti bel altı muhabbete  ve çamura bularsanız işte o vakit iş çığırından çıkar. . Dozun ayarı kaçar.

Genel Başkan Akşener’in namusuna, şerefine ve ahlakına yönelik sarf edilen bu yakıştırma, acaba kime yaranmak adına veyahutta nasıl bir öne çıkma çabası adına dile getirildi soru işareti.

 Herşeyden önce MHP köklü bir siyasi partidir. Siyasete bakış açısında, bu zihniyetin ve tabi ki de hiçbir siyasi partide yer almasını istemediğimiz bel altı diyalogun olması hiç yakışmadı. Eminim ki parti içinde de bu yaklaşımın tasvip edilmesi söz konusu bile olamaz.

Türk örf ve adetlerimizde kadına ve önce bir anneye dil uzatma, siyasi üslubu bırakın hiçbir durumda kullanılamaz ve kabul edilebilirliği yoktur. En basit yol olarak görülen kadına çamur ve iftira atma maalesef ki siyasetin içinde yer alıyor. Ortaya attığınız bu mevzuyu ispatlamak durumundasınız, hassasiyetin zirvesi olan bu söyleminizi kanıtlamak durumundasınız. Havaya kuru sıkı atıp insanları lekelemek değildir siyaset.

Yurdum insanı bazı siyasetçilerden, yönetenlerden hizmet bekliyor. İçi dolu olmayan atışmalarınızın kimseye faydası yok. Hakaret boyutuna getirdiğiniz diyaloglarınız, sadece dikkat çekme ve algı politikasından ileriye gidemiyor. Ülkemizin ideoloji sahibi siyasetçilere ihtiyacı var, komedi oynamıyoruz ya da dizi çekiminde değiliz rol yapmanın anlamı yok. 

SÖZ BAŞLANGIÇTIR

İCRAAT SONUÇTUR

Lafla peynir gemisi yürümüyor maalesef sayın temsilciler!!!!

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
HALİT
HALİT - 3 yıl Önce

.