banner61

USLUER”BUGÜN TÜRKİYE’DE DERİN BİR EKONOMİK BUHRAN VAR”

banner35

Memleket Partisi Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Gaye Usluer, Aydın İl Başkanlığı’nı ziyaret ederek partililerle birlikte basın açıklamasında bulundu. Toplantıya; Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Nurdan Şahin Demirbağ, Merkez Yönetim Kurulu üyesi Asuman Ali Güven, Parti meclis üyemiz Süleyman Dinçmer, Erdem Bircan ve Aydın İl Başkanı Cavit Yenipazarlı katılımda bulundu.

USLUER”BUGÜN TÜRKİYE’DE DERİN BİR EKONOMİK BUHRAN VAR”
banner66

Memleket Partisi Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Gaye Usluer, Aydın İl Başkanlığı’nı ziyaret ederek partililerle birlikte basın açıklamasında bulundu. Toplantıya; Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Nurdan Şahin Demirbağ, Merkez Yönetim Kurulu üyesi Asuman Ali Güven, Parti meclis üyemiz Süleyman Dinçmer, Erdem Bircan ve Aydın İl Başkanı Cavit Yenipazarlı katılımda bulundu.

Türkiye gündemine tüm ayrıntılarıyla değinen Usluer;

“ 17 Mayıs 2021 tarihinde sayın Muharrem İnce liderliğinde kurduk. 4 aylık gibi kısa zamanda Türkiye’de örgütlenmemizi gerçekleştirdik. 18 Eylül’de ise kurultayımızı yaptık. Bu kadar kısa sürede bu örgütlenme ülkemizde bir ilk. Neden önemli; çünkü siyasi bir partinin seçime girebilmesi kurultayı tamamladığınız anda seçimlere girebilmenin bir ön koşulunu yerine getirmiş oluyorsunuz. Kurultayın 6 ay sonrasında da seçime girebilir ve seçimi kazanabilir bir parti konumuna geçiyorsunuz. Bu anlamda 18 Eylül bizim için rüştümüzü ispat etmektir. Neden Memleket Partisi’ni kurduk; çünkü uzayan iktidarlar istenmeyen sonuçları ortaya çıkarır. 19 yıl demek her şeyin kötü olduğu ve yapıldığı bir süreç demek değil. Böyle söylemiş olursak haksızlık etmiş oluruz; ancak özellikle 2010 yılında sonra 2013 yılında daha da belirginleşmek üzere 2015-2017 referandumlarına baktığımızda Türkiye savrulan ve 2018 seçimlerinden sonra yönetilemeyen, tekçi yönetim altında bir ülke konumunda.

“BUGÜN TÜRKİYE TEKÇİ SİSTEMİN ELİNDE”

Genel Başkanımız Cumhurbaşkanı adayı iken bazı ön sezilerini açıklamıştı.” Eğer bu seçimde Sayın Recep Tayyip Erdoğan kazanır, Cumhurbaşkanı olursa değişen rejimin ilk Cumhurbaşkanı ülkeyi yönetemeyecek” demişti. O zaman dolar 4-5 rakamlarda iken Genel  Başkanımız demişti ki dolar 11-12’ye ulaşacak o zaman herkes burun kıvırmıştı. Karşı tarafa oy verenler bile itiraz etmişti. Geçen hafta genel başkanımız özür diledi Türkiye Cumhuriyet’inden “Az söylemişim 14 olacağını hesaplayamamışım”. Bugün Türkiye tekçi sistemin elinde. Yönetilemeyen ülke konumunda.

“BUGÜN TÜRKİYE’DE DERİN BİR YOKSULLUK VAR”

Türkiye pandemi başladığında da ekonomik kriz altındaydı. Bugün Türkiye’de derin bir ekonomik buhran var. Bu buhranın bütün yükü vatandaşın omuzlarında. Bugün Türkiye’de derin bir yoksulluk var. Bunun sorumlusu ise mevcut iktidardır. Bunca anlattığımız sorun sonucunun karşılığı bu iktidar gitmeli, bu iktidar değişmeli. Türkiye yeniden demokratik hukuk devleti haline gelmeli.

Rejim değişikliği ile birlikte güçler ayrılığı ortadan kalktı. Demokrasinin dördüncü ayağı olan basın özgürlüğü bitti” sözleriyle hükümeti eleştiren Usluer vatandaşın mevcut iktidarın yönetiminden memnun  olmadığını belirterek neden partinin kurulma nedenlerini açıklayan Usluer

“YOLA ÇIKARKEN DEDİK Kİ BİZ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’Ü TARTIŞMAYIZ VE TARTIŞTIRMAYIZ”

“Biz yeni bir yol oluşturmak için, üçüncü bir yol oluşturmak için, yeni seçenek biziz ve demokratik Türkiye’yi biz inşa edeceğiz demek için yola çıktık. Fabrika ayarlarını geri getireceğiz diyerek yola çıktık. Yola çıkarken dedik ki Biz Mustafa Kemal Atatürk’ü tartışmayız ve tartıştırmayız. Bu bizim kırmızı çizgimiz. Laiklik bu ülkenin çimentosudur. Laiklik olmadan demokrasi olmaz. Laiklik konusunda utangaç olmayacağız.

“KADINA VE ÇOCUĞA HER TÜRLÜ ŞİDDETE, HER TÜRLÜ AYRIMCILIĞA KARŞIYIZ”

Kadına ve çocuğa her türlü şiddete, her türlü ayrımcılığa karşıyız. Kadın dostu ve gerçekten kadınları kayıran, kadın- erkek eşitliğine önem veren, toplumsal cinsiyet eşitliğini tüzüğüne geçiren, milletvekilleri adaylarının belirlenmesinde ön seçime koşul getiren, kendi anayasasıyla kendini bağlayan bir siyasal partiyiz. Samimi olan siyasi partiler tüzüğüne koyar ve mecburen uygulamak zorunda kalır.

Terörün her türlüsüne karşıyız. Ülkemizin birliği, bölünmez bütünlüğünü, sosyal hukuk devleti olma koşulu partimizin mavi kalın çizgileri arasındadır” ifadelerine yer verdi.

Selva Demirci

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER