SARIGÜL” GÖSTERİŞE VE İSRAFA SON VERECEĞİZ”

banner35

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, partinin il başkanlığını yeniden ziyaret etti.

SARIGÜL” GÖSTERİŞE VE İSRAFA SON VERECEĞİZ”

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, partinin il başkanlığını yeniden ziyaret etti. İl Kurucu Başkanı Selçuk Yasan ve partililerin yer aldığı basın toplantısında Genel Başkan Aydın Bölgesi’ne verdiği önemi vurgulayarak konuşmasına şu şekilde devam etti;

“Her köşesi güzel, İnsanıyla, doğasıyla, tarihiyle özel,

Aydın’da olmanın sevinci içindeyim. Aydın’a gelmek Sizlerle bir arada olmak beni her zaman mutlu etmiştir. Hepinizi sevgiyle, saygıyla ve muhabbetle selamlıyorum. Aydın basınımızın değerli temsilcilerine Teşekkür ediyorum.

Mahalli basın zor günlerden geçiyor. Yaşadığınız maddi zorlukları biliyorum.

İnşallah iktidara gelecek ve Mahalli basının gelirlerinin artmasını sağlayacağız”

Başkan ayrıca iktidar partisinin ekonomik politikasına da eleştirerek;

“20 YIL ÖNCE 20 MİLYON TON BUĞDAY ÜRETİYORDUK. ŞİMDİ DE 20 MİLYON TON BUĞDAY ÜRETİYORUZ”

Türkiye ekonomisi uçuşa geçti, Amerika, Avrupa bizi kıskanıyor diyorduk.

Birden kendimizi kurtuluş savaşının içinde bulduk.Ya o gün söyledikleri yalandı…Ya bugün söyledikleri yalan…Ben size doğrusunu söyleyim; Bunların her söyledikleri yalan… Türk parası bir ayda yüzde 43 değer kaybetti. Hem sayın cumhurbaşkanı, hem merkez bankası, Dövizdeki yükselişin iktisadi temeli yok diyor. Dövizdeki yükselişin iktisadi temeli, Mantıklı bir izahı yoksa Demek ki piyasalar size güvenmiyor. Bizim aylardır anlatmaya çalıştığımız da buydu. Güven, güven, güven… Ekonominin can damarı budur. Piyasalar size neden güvenmiyor? Neden eline para geçen dövize yöneliyor? Ekonomi öngörülür değil, Tek adam yönetimi var da ondan…Ekonomide her şey normalmiş, kontrol altındaymış, Bir politikaları varmış gibi davranıyorlar ama Hiç bir planları ve politikaları yok, İpin ucunu kaçırdılar, olan budur…19 yıl üretim demediler, istihdam demediler, Döviz kurları yükselince, Buna bir kılıf uydurmaya çalışıyorlar.19 yıldır yeni ekonomi düzeninin Hazırlıklarını yapıyorlarmış. Bu kadar pişkinlik olmaz. 19 yıl yöneteceksin, Üretmeden tüketeceksin, Olmayanı harcayacaksın, İsrafla, gösterişle, Rantla, inşaatla bugünlere geleceksin. Deniz bitince, Yeni ekonomi düzeni masalı anlatacaksın. Size kaç tane 19 yıl lazım? Diye adama sorarlar. Bu ülke sizin deneme tahtanız mı? Ekonomide kurtuluş savaşı veriyormuşuz…Dış güçler varmış…Buradan soruyorum: Bir kişinin aklına, insafına kalmış Bir Türkiye kimin işine gelir? Dış güçlerin işine gelir. Ama bizim işimize gelmez. Bu tek adam düzeni bize yaramaz. Biz bu düzeni bozarız! Bu yönetime razı olmak bize yakışmaz. Bize yakışan cesarettir. Değişim cesaret ister. Yürek ister. O yürek bizde var. O yürek Aydın’ın efelerinde var. Dış güçler mi dedi size; Köprülerin, oto yoların ihalesini euroyla yapın, Hazine garantisini euroyla verin diye?

Türkiye’de yaşamıyor muyuz? Niye ihaleleri, garantileri dövizle yapıyorsunuz?

20 yıl önce 20 milyon ton buğday üretiyorduk. Şimdi de 20 milyon ton buğday üretiyoruz.

“EKONOMİYİ EHİL ELLERE TESLİM EDECEĞİZ. GÖSTERİŞE VE İSRAFA SON VERECEĞİZ”

20 milyon tonu, 50 milyon tona neden çıkarmadınız? Onu da mı dış güçler engelledi? Yılda 50 milyon ton buğday üretsek petrole falan gerek yoktu. Türkiye güçlü ve zengin bir ülke olurdu. 120 milyar dolarlık tarım ithalatı yaptınız. Onu da mı dış güçler yaptırdı? Bu paraları Aydınlı çiftçiye vermediniz, Götürdünüz kanada, Amerika, Rusya çiftçisine verdiniz. Bu desteğin onda birini Aydın’a verseydiniz, Aydın ihya olurdu. Ak partinin Türkiye’nin hiçbir sorununu çözecek gücü kalmadı. Çözebilselerdi 19 yıldır çözerlerdi. Bu sorunları çözebilecek tek parti, Türkiye değişim partisidir. Türkiye değişim partisi, ne yapacağını, nasıl yapacağını bilen, ehil ve vicdanlı kadrolardır. İş başına geleceğiz ve sorunları biz çözeceğiz. Tarıma, hayvancılığa, turizme önem vereceğiz. Tarımla, hayvancılıkla ilgili devlet işletmeleri kuracağız. Şirketlere hazine garantisi değil, çiftçiye alım garantisi vereceğiz. İthalatçıdan yana değil, çiftçiden yana olacağız. Çiftçilerin bankalara, tarım kredi kooperatiflerine Olan borçlarının faizlerini sıfırlayacağız. İlaç, mazot, gübre ve yem maliyetlerini düşüreceğiz. Jete, yata hangi fiyattan mazot veriyorsak, Çiftçinin traktörüne de mazotu o fiyattan vereceğiz. Ücretsiz tohumluk dağıtacağız. Bizim tercihimiz zenginden değil, Yoksuldan, işsizden yana olacak. Vergiyi yoksulun sofrasından değil, Ayrıcalıklı şirketlerden alacağız. Ekonomiyi ehil ellere teslim edeceğiz. Gösterişe ve israfa son vereceğiz. Bunları yaptığımız zaman emin olun ki; Türkiye’miz bir Türkiye daha olacak, Türkiye varlığa, berekete, Adalete ve huzura kavuşacak. Beni dinlediğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Allah’ım hakkımızda hayırlısını versin. Allah’ım hepimizin yardımcısı olsun” ifadelerine yer verdi.

Selva Demirci

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER