banner61

Kılıçdaroğlu'ndan Şahap Kavcıoğlu'nun '128 milyar dolar' açıklamasına yanıt: Tatmin olmadım

banner35

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun 128 milyar dolarla ilgili açıklamalarına ilişkin, “Tatmin olmadım” dedi.

Kılıçdaroğlu'ndan Şahap Kavcıoğlu'nun '128 milyar dolar' açıklamasına yanıt: Tatmin olmadım
banner66

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun 128 milyar dolarla ilgili açıklamalarına ve '128 milyar dolar nerede?' pankartlarının indirilmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

128 milyar dolara ne olduğu, satıldıysa hangi kurla satıldığı gibi birçok bilgiye kamuoyunun da bilmesi gerektiğinin altınız çizen Kılıçdaroğlu, Kavcıoğlu’nun 128 milyar dolarla ilgili açıklamalarından tatmin olmadığını söyledi.

'MERKEZ BANKASI'NIN AÇIKLAMASI YÜZEYSEL'

Cumhuriyet’ten İpek Özbey'in haberine göre, Kılıçdaroğlu, yaptığı açıklamada, “Merkez Bankası bu açıklamayı çok önceden yapmalıydı. 2016’dan beri bu konuda hiçbir açıklama yapılmıyor. Üstelik defalarca soruldu. En baştan itibaren bizim istediğimiz, Merkez Bankası dövizi hangi tarihte sattı, kaça sattı, kimlere sattı, bunları açıklaması. Yüzeysel yapılan bir açıklama toplumu tatmin etmez. Dolayısıyla biz hâlâ 128 milyar doların kimlere, hangi kur üzerinden satıldığını öğrenmek istiyoruz. Çünkü o para, bir kişinin kendi kişisel parası değil. O para, doğrudan doğruya halkın parası. 83 milyonun parasıdır ve dolayısıyla 83 milyonun da bu paranın akıbetini öğrenme hakkı vardır” dedi.

Kılıçdaroğlu, pankartların indirilmesi konusunda da şunları söyledi:

“Hiçbir darbe döneminde karşılaşmadığımız bir durumla karşı karşıyayız. Askeri darbe döneminde olmayanı sivil darbe döneminde yaşıyoruz. 128 milyarın nerede olduğunun gizlenmesinin nedeni, Merkez Bankası’nın soyulmasını halkın gözünden kaçırmak istemeleri.”

KAVCIOĞLU NE DEMİŞTİ?

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, Merkez Bankası rezervlerine işaret ederek sorulan “128 milyar nerede?” sorusuna yönelik açıklamalarda bulunmuş, "Söz konusu döviz işlemleri, işlem platformları üzerinden o günkü piyasa koşulları ve fiyatları çerçevesinde gerçekleştirilmiştir.Herhangi bir kesime, banka veya firmaya ayrıcalıklı döviz işlemi gerçekleştirilmesi söz konusu değildir" ifadelerini kullanmıştı.

kaynak: birgün

Selva Demirci

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER