İlk Adaylık Açıklaması Coşkun’dan Geldi

banner35

2023 Genel seçimleri için ilk adaylık açıklamasını Demokrat Parti’den Aydın Milletvekili Aday Adayı olduğunu Aydın’da yaşayan Vedat Coşkun’dan geldi. Coşkun, “Bizim duracak ve kaybedecek zamanımız yok, bu yüzden çok çalışmalıyız.” diyerek adaylığının hayırlı olmasını diledi.

İlk Adaylık Açıklaması Coşkun’dan Geldi

2023 Genel seçimleri için ilk adaylık açıklamasını Demokrat Parti’den Aydın Milletvekili Aday Adayı olduğunu Aydın’da yaşayan Vedat Coşkun’dan geldi. Coşkun, “Bizim duracak ve kaybedecek zamanımız yok, bu yüzden çok çalışmalıyız.” diyerek adaylığının hayırlı olmasını diledi.

Erken seçim olacak mı, olmayacak mı tartışmalarının olduğu bugünlerde resmi takviminin 2023 yılı olan seçimler öncesi ilginç bir çıkış Demokrat Parti’den geldi. Aydın’da 2023 yılında yapılacak olan genel seçimler öncesi milletvekili aday adaylığını açıklayan ilk isim Vedat Coşkun oldu. Uzun zaman bankacılık sektöründe görev aldıktan sonra serbest meslek sahibi olarak çalışan Coşkun, düzenlediği basın toplantısında Demokrat Parti’den Aydın Milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.

“AYDIN ÖZLEMİ YUVAYA DÖNDÜRDÜ”

Adaylık açıklaması için 7 Eylül Aydının Düşman İşgalinden Kurtuluş Gününü özellikle seçtiğinin altını çizen ve Aydın’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 99’uncu yıldönümünü kutlayarak adaylık açıklamasına başlayan Coşkun, “1975 yılında Aydın’da dünyaya geldim. Eğitimlerimi Aydın’da tamamladıktan sonra 13 yıl kadar İstanbul’da özel bir bankada çalıştıktan sonra Memleket hasreti ve çocuklarımın eğitimleri için tekrar Aydın’a döndüm.
Aydın’da bulunan özel firmalarda satış pazarlama konusunda çalışmaya başladım. Halen ambalaj üzerine satış pazarlama işi ile ilgileniyorum ve ayrıca yerel bir gazetenin imtiyaz sahibiyim. Evliyim, 1 erkek ve 1 kız çocuğu babasıyım.” diyerek kendisini tanıttı. Coşkun’u adaylık açıklamasında Demokrat Partililer yalnız bırakmadı.

“DEMOKRAT PARTİ MERKEZ SAĞIN KALESİDİR”

2019 yılı mahalli idareler seçimlerinde Efeler Belediyesi Meclis üyesi adaylığından sonra siyasete daha bir önem vermeye karar verdiğini ifade eden Coşkun, “Bu yolda şehit olmuş darağacının altında kefen giyen Merhum Adnan Menderes ve arkadaşlarının mirasına sahip çıkmak için, hepimizin gönlünde yeri olan ve büyüklerimizin mutlaka bir kez oy verdiği, bir çoğumuzun işlerine destek olan, fayda sağladığı merkez sağın en eski, en köklü ve bana göre tek adresi olan AP ve DYP’nin devamı niteliğinde olan Demokrat Parti’de Aydın İl Sekreteri olarak görev yapmaya başladım. Bugüne kadar ilimizde siyaset yapan, milletvekili olan, belediye başkanı olan herkesi Aydın halkı yakından tanıyor. Bazılarını da tanımıyor çünkü kendileri her ne kadar Aydınlı olsalar da burada yerleşik olarak yaşamadıkları ve partilerin merkeziden gönderildiği için kendilerini seçim zamanı buralarda görüyoruz. Seçimlerden sonra da hafta sonları veya sosyal medyadan gelip Aydın’da gezdikleri zaman görüyoruz kendilerini.” dedi.


“Kenti ve kentin sorunlarını en iyi orada yaşayanlar bilir”


Aydın’ın yerlisi olduğunu kaydeden Coşkun, kentte siyaset yapanların hep aynı kişiler hep aynı yüzler olduğunu belirterek, “Bana göre iki dönem görev yapanlar bir kenara çekilmeli ve arkasından gelenlere yol vermeli onlara bilgi ve beceri ile destek olmalı. Ne yazık ki bizim burada bu yapılmıyor. Vatandaş olarak beklentiler belli ama Aydın’ a yapılan doğru dürüst elle tutulan bir şey yok. Z Kuşağı denilen yeni nesil kendisini anlayabilecek, kendisi ile aynı dili konuşabilecek siyasetçiler istiyor. Çocuklarım Z kuşağı o yüzden onları çok iyi analiz edebiliyorum. Yaşım itibari ile hem Z hem Y kuşağına çok yakınım zaten kendimde X kuşağı olduğum için iletişim kurmak onları anlamak ve dileklerini dile getirmek benim için çok kolay. Onlarla daha iyi iletişim kurabilmek için, Yeni yüzlerin siyaset yapabilmesi için, Aydın’ın ve Türkiye’mizin hak ettiği değere kavuşması için belki daha çok erken 2023 yılına daha çok var deseler de bizim duracak ve kaybedecek zamanımız yok bu yüzden çok çalışmalıyız.

“ÇARESİZ OLMAYIN… ÇARE SİZ OLUN”

Efeler diyarı Aydın’ımızın Kurtuluş günü olan bugünde ben de gönül verdiğim ve içinde bulunmaktan her zaman gurur duyduğum Demokrat Parti’den Aydın Milletvekili aday adayı olduğumu açıklamak ve bunu kamuoyu ile paylaşmak istiyorum. Önce Aydın halkına ve sonra milletimize hayırlı olsun demek istiyorum. Çaresiz değilsiniz, çare sizsiniz. Allah çıktığımız yolda bizi utandırmasın.” diye konuştu.

Demokrat Parti Aydın milletvekili aday adayı Vedat Coşkun açıklamasının ardından parti yöneticileri ile kol kola fotoğraf çektirerek hep birlikte çalışıp, memleket için çalışacağız pozu verdi.

Güncelleme Tarihi: 08 Eylül 2021, 16:02

Selva Demirci

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER