CHP’Lİ Osman Gökmen “Yıl Geçti Ama Acısı Geçmedi”

banner35

CHP İncirliova Belediye Başkan Adayı Osman Gökmen 6 Şubat’ta 11 ilin etkilendiği ve on binlerce vatandaşımızın hayatını kaybettiği depremin yıl dönümünde anma mesajı yayınladı.

CHP’Lİ Osman Gökmen “Yıl Geçti Ama Acısı Geçmedi”

CHP İncirliova Belediye Başkan Adayı Osman Gökmen 6 Şubat’ta 11 ilin etkilendiği ve on binlerce vatandaşımızın hayatını kaybettiği depremin  yıl dönümünde  anma mesajı yayınladı.

 Resmi verilere göre 50 binden fazla vatandaşın hayatını kaybettiği, yaklaşık 40 binden  binanın yıkıldığı, 200 binin üzerinde binanın ise ağır hasar aldığı 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki 6 Şubat 2023 Depremlerinin üzerinden 1 yıl geçtiğinin altını çizen Gökmen şunları söyledi.

“Deprem hattı üzerinde yer alan ülkemizde önceki yıllarda yaşanan depremlerin yaralarını tam anlamıyla saramadan geçtiğimiz sene 6 Şubat 2023 saat 04:17’de büyük bir acıyla uyandık sabaha. Binlerce vatandaşımız hayatını kaybettiği, binlerce vatandaşımızın da yaralandığı haberleri bizleri kahretmişti. Kahramanmaraş depremi milletimizin yaşadığı en acı felaketlerden biri olarak tarihteki yerini aldı. Bölgeye gittiğimizde oradaki acının ve izlerin tarifini anlatmak mümkün değil. Kahramanmaraş ve 10 ilimizi etkileyen bu büyük depremin kalan izleri  1 yıl geçmesine rağmen aklımızda, acısı ise maalesef hiç geçmedi.

Böylesi sarsıcı bir afetin ardından beklenen ve de olması gereken hiç şüphesiz, bugüne kadar alınmamış tedbirlerin alınması için derhal harekete geçilmesi, güvenli ve sağlıklı yapılaşma için bilim insanlarının, yerel yönetimlerinin önerilerinin hayata geçirilmesidir. Ancak geride kalan 1 yıla dönüp bakıldığında ne yazık ki geleceğe umutla bakmamızı sağlayacak ciddi bir çalışmanın yapıldığını söylemek pek mümkün olmamaktadır.

Ülkemiz ve özellikle bölgemiz deprem riski altındadır. Bizler bu gerçeği göz ardı etmeden yapılarımızı inşa etmemiz gerektiğini göz ardı etmemeliyiz. Depremler her zaman olacaktır. Önemli olan, bu depremlerde kayıplarımızı en aza indirmek için hazırlıklı olmak ve yaşadığımız binalarımızı buna göre yapılandırmak. Sonuçta deprem değil bina öldürür gerçeğini unutmamak lazım. Bu anlamda; kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarımız, ortak sorumluluk ve duyarlılık içinde davranmalı, planlamalarımızı buna göre yapmalıyız. 6 Şubat Kahramanmaraş depreminin anma Yılında böyle bir acının ülkemizde ve dünyada bir daha yaşanmamasını temenni ediyor, depremde kaybettiğimiz deprem şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum. “ ifadelerini kullandı.

Selva Demirci

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER