CHP'Lİ KARAKOZ"OKUL ALIŞVERİŞ FİYATLARI CEP YAKACAK"

banner35

CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz, “veliler; okulların açılmasına sayılı günler kala dudak uçuklatan okul masraflarını düşünüyor. Anne ve babalar çocuklarının bu yıl ki okul ihtiyaçlarını nasıl alacaklarını bilemiyorlar. Defterden kaleme, çantadan ayakkabıya, kantinden servise kadar birçok üründe ve hizmette çok yüksek artışlar oldu. Veliler çocuklarını okula nasıl göndereceklerini kara kara düşünmeye başladılar” dedi.

CHP'Lİ KARAKOZ"OKUL ALIŞVERİŞ FİYATLARI CEP YAKACAK"

liraydı bu yıl 1.120 lira oldu” dedi.

CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz, “bir öğrencinin ortalama giderlerine baktığımızda kıyafet giderleri için 3.050 lira; kırtasiye malzemeleri için 1.427 lira; yemek (tost) giderleri için 1.120 lira ve servis ve ulaşım giderleri için 1.306 lira harcama yapması gerektiğini görüyoruz. Sadece ulaşım ve yemek giderinin aylık maliyeti 2.456 liradır. Bu temel ihtiyaçlara bakıldığında velilerimizin ne kıyafet giderleriyle ne kırtasiye giderleriyle ne ulaşım ne de yemek giderleriyle uğraşacak gücü ve parası kalmamıştır.

AKP iktidarı vatandaşına hizmet götürmek ve aldığı oyların hakkını vermek istiyorsa öğrencilerin ayaklarını yalın, velilerin ceplerini boş bırakmayacak. Ya tüm okul ihtiyaçları üzerindeki KDV oranlarını düşürecek ya da öğrencilerin tüm okul ihtiyaçlarını ücretsiz dağıtacaktır” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 19 Ağustos 2023, 10:15

Selva Demirci

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER