CHP'Lİ ÇANKIR: CUMHURİYETİMİZİN İKİNCİ YÜZYILINDA ÜRETEN BİR TÜRKİYE OLACAĞIZ

banner35

CHP Aydın Milletvekili Aday Adayı Ecz. Ali Çankır, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim kampanyasının başlamasının ardından değerlendirmelerde bulundu.

CHP'Lİ ÇANKIR: CUMHURİYETİMİZİN İKİNCİ YÜZYILINDA ÜRETEN BİR TÜRKİYE OLACAĞIZ

ÇANKIR ESNAF VE ÜRETİCİLERİN AYDINLIK YARINLARINI ANLATTI

CHP Aydın Milletvekili Aday Adayı Ecz. Ali Çankır, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim kampanyasının başlamasının ardından değerlendirmelerde bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim kampanyası, sosyal medyada “#SanaSöz Yine Baharlar Gelecek” ve “Bay Kemal Sözünden Dönmeyecek…” notlarıyla paylaşılan iki videoyla başladı. Türkiye gündemine oturan videolar sosyal medyaya da damga vurdu.

CHP Aydın Milletvekili Aday Adayı Ecz. Ali Çankır, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim kampanyasının başlamasının ardından değerlendirmelerde bulundu. Çankır, "Güzel ülkemizde refaha ulaşacağımız, gençlerimizin umudunun tekrar yeşereceği, çocuklarımızın gözlerinde mutluluğu göreceğimiz 15 Mayıs sabahına sayılı günler kaldı. Ülkemizin her bir yanından yükselen "ARTIK YETER!" sesleri yerini Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun önderliğinde tekrar gelecek olan baharda ki yeniliğe inanan halkımızın inancına bıraktı. Türkiye Cumhuriyeti'nin 13. Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile gelecek olan  aydınlık yarınlarımıza çok az kaldı" dedi.

"İKTİDARIMIZDA ESNAFIMIZ VE ÜRETİCİLERİMİZ KALKINACAK"

Millet İttifakı tarafından hazırlanan Ortak Politikalar Mutabakat Metni'nde yer alan maddelere dikkat çekerek esnaf ve çiftçilerin sorunlarının 15 Mayıs'tan itibaren son bulacağını vurgulayan Çankır, sözlerine şu ifadelerle devam etti;

"Malı dükkanda, sermayesi bankada, parası cebinde eriyen esnafımızın sorunlarını biliyoruz. Faturasını ödeyemediği için icralık olan, kirasını ödeyemediği için kepenk indiren esnafımızın sesini duyuyoruz. Bu yüzden Millet İttifakı tarafından Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına ışık tutacak olan Ortak Politikalar Mutabakat Metni'ni iktidarımızın ilk gününde, 15 Mayıs sabahında uygulamaya koyacağız. Türk Lirası'nın tekrar değer kazanacağı iktidarımızda tüm ESNAFLARIMIZIN İŞYERİ KİRA ÖDEMELERİNDE STOPAJ ORANINI SIFIRLAYACAK, zincir marketler karşısında ezilmelerini engelleyecek, haksız rekabeti önleyecek, nitelikli meslek elemanlarının yetişmesini sağlayacak, küçük esnaf ve sanatkarlamıza yönelik sanayi siteleri kurulmasını teşvik edeceğiz. İktidarımızda tüm esnaflarımızın kalkınmasını sağlayacak, işletmecilerizin ve çalışanlarımızın hakkını koruyacağız.

Hayvanlarını kesime göndermek zorunda kalan Hatice teyzemizin, mamülü henüz tarladayken zarar eden Hüseyin dedemizin, borçlarından dolayı traktörüne icra konulan üreticilerimizin ve hayvancılarımızın sesini duyuyoruz. Bu yüzden size söz veriyoruz; ülkemizin bugünlere gelmesini sağlayan tarım ve hayvancılık değerlerimiz iktidarımızda tekrar kalkınacak, hak ettiği değeri görecek. Çiftçimizin mazotunun KDV ve ÖTV'si olmayacak, borçlarının faizleri silinecek,  GÜBRE VE TOHUM MALİYETLERİNİN YÜZDE 50'Sİ DESTEK OLARAK VERİLECEK. Millet İttifakı iktidarında üreticimizin traktörü, pulluğu, hayvanı haczedilmeyecek, her köyümüzde ziraat mühendisleri ve veterinerler olacak. Tarımsal ürün fiyatları ekim öncesi ilan edilecek, üreticilerimiz tarlasını sürmeden, süt sağılmadan, besi hayvanı kesime gitmeden girdi desteklerini alacak. Ülkemizin ana değerleri olan tarımsal kurumları yeniden yapılanacak, bu kurumlar çiftçiyi ve üretimi destekleyecek hale getirilecek. Tarım ürünlerinde taban fiyatlarını maliyet, kur, enflasyon ve çiftçilerimize insan onuruna yaraşır gelir sağlamayı dikkate alarak belirleyeceğiz.

Sevgili hemşehrilerim; Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında ülkemizde kimse yatağa aç girmeyecek, yarınları için telaşlanmayacak. 15 Mayıs'tan itibaren karnı tok, gönlü bol, yaşamayı seven, neşesi çocukların gözlerinden okunan bir Türkiye olmamıza çok az kaldı. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında üreten bir Türkiye olacağız."

Selva Demirci

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER