CHP AYDIN İL KADIN KOLLARI’NDAN KAHVALTI ETKİNLİĞİ

banner35

Cumhuriyet Halk Partisi Aydın İl Kadın Kolları, CHP’li kadınları bir araya getirerek yoğun bir katılımın gerçekleştiği kahvaltı etkinliği düzenledi

CHP AYDIN İL KADIN KOLLARI’NDAN KAHVALTI ETKİNLİĞİ

Cumhuriyet Halk Partisi Aydın İl Kadın Kolları, CHP’li kadınları bir araya getirerek yoğun bir katılımın gerçekleştiği kahvaltı etkinliği düzenledi. CHP Aydın İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir’in öncülüğünde gerçekleşen etkinlikte ayrıca partiye yeni katılan kadın üyelere rozetleri de takdim edildi.

CHP İlçe örgütlerinin de yer aldığı kahvaltıda CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır,  Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Barış Altıntaş, gençlik kolları, STK temsilcileri de yerini aldı.

Kadın Kolları Başkanı Özdemir; gündeme dair yapmış olduğu basın açıklamasında; kadın cinayetleri, hayat pahalılığı ve İstanbul Sözleşmesi’ne değinen ve hükümeti eleştiren başkan açıklamasına şu şekilde devam etti;

20 yıldır AKP hükümeti, borcunu borçla döndürerek hayatını devam ettirmeye çalışan mutsuz ve geleceği için umutsuz bir halk yarattı. İktidar, yoksulluğu ortadan kaldırmayı değil, tam tersine, insanları yoksullaştırarak, onları kendilerine muhtaç bırakarak idare etmeyi seçti. Asgari ücret 4 bin 250 lira, açlık sınırı 4 bin 928 lira. Bir gerçek var ki, vatandaş hayat pahalılığı karşısında isyan etmiş durumda. Derin yoksulluk öğün sayısını azalttı. Boş beslenme çantasıyla okula giden çocuklar, suyla karnını doyurmaya çalışan gençlerimiz var. Vatandaşa nasıl geçindiklerini sorduğumuzda, ‘yemek öğünlerini azalttık, mutfaktan kıstık, sebzeyi meyveyi kiloyla almak hayal oldu taneyle alıyoruz, ütü yapamıyoruz, daha az çamaşır yıkıyoruz.’ gibi cevaplar alıyoruz. AKP iktidarının vatandaşına verebileceği hiçbir gelecek vaadi, umudu ve çözümü yoktur.

CHP Kadın Kolları olarak saha çalışmalarımız sırasında sokaklarda, evlerde gördüklerimiz şudur ki hayat pahalılığından, zamlardan en çok kadınlar ve çocuklar etkilendi. Alım gücünün düşmesi sonucu vatandaşlar, et, süt, peynir, yumurta gibi en temel gıdalara bile ulaşamadığı için sağlıklı beslenemiyor. Kız çocuklarının yüzde 85'i, erkek çocuklarının yüzde 68'i kansızlıkla mücadele ediyor.

"Gelecek kaygısı duymadan, ekonomik sıkıntı çekmeden yaşayacağımız güzel günler hepimizin hakkıdır. Cumhuriyet Halk Partisi halkın umududur. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında Güçlü sosyal devletin ilk adımı olarak “Aile Destekleri Sigortası Kurumu” kurulacaktır.

“HİÇBİR ÇOCUK YATAĞA AÇ GİRMEYECEK."

Kısaca anlatırsak, vatandaşın doğumundan ölümüne kadar olan bütün yaşamını sosyal güvence altına alacak, asgari ücretin altında geliri olan ya da hiç geliri olmayan bütün aileleri kapsayacak. Yoksul ailelere sadece maddi değil, ayni destek de sağlayacak. Bu destekler ailedeki yaşlı, engelli, çocuk ve bakıma muhtaç kişi sayısına göre artacak. Hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek."

Ülkemizin bir diğer en önemli konusu, kanayan yaramız kadına şiddet

“SON 1 AYDA 50 KADIN Kİ, 2 TANESİ AYDIN’DAN ZEHRA ÇİÇEK, ESMA SEDAN NE YAZIK Kİ HAYATTAN KOPARILDI”

Yüzyıllardır eşitlik mücadelesi veren biz kadınların can simidi olan İstanbul Sözleşmesi bir gecede tek adam kararı ile feshedildi. İstanbul Sözleşmesi’nin feshedildiği gün 6 kadın katledildi… Ülkemizde kadınlar sırf kadın oldukları için öldürülüyor. Kadınlar evde, sokakta, otobüste, işte, hemen her yerde katlediliyor. Son 1 ayda 50 kadın ki, 2 tanesi Aydın’dan Zehra Çiçek, Esma Sedan ne yazık ki hayattan koparıldı. Ülke kadın mezarlığına döndü. Kadınların, çocukların can güvenliği yok. Buradan bir kez daha sesleniyoruz ve söz veriyoruz!!!  Zehralar için, Esmalar için ve hayatını kaybeden tüm kadınlarımız için iktidar olacak, İstanbul sözleşmesini yürürlüğe koyacağız.

İstanbul Sözleşmesi’nin iptalinden sonra CHP olarak YAŞAMHAK Projesini hayata geçirdik. Kadın Kolları Genel Merkezimizin önderliğinde yürütmüş olduğumuz projemizde 444 82 85 numaralı hattımızı arayan tüm şiddet mağduru kadın ve çocuklarımıza hukuksal ve psikolojik olarak destek oluyoruz. Ayrıca davalarının her aşamasında “yalnız değilsiniz biz varız” diyor, yanlarında olduğumuzu hissettiriyoruz. 

“CUMHURİYET HALK PARTİSİ İKTİDARINDA İSTANBUL SÖZLEMESİ DERHAL YÜRÜRLÜĞE GİRECEK”

Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun da dediği gibi Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında İstanbul Sözlemesi derhal yürürlüğe girecek.

Hepimiz eşit, hepimiz tok, hepimiz güvende, hepimiz özgür oluncaya dek mücadelemiz sürecek!

Biz kadınlar örgütlü mücadelemizle kazanılmış haklarımıza sahip çıkıyoruz. Mevcut tablo karanlık olsa da bizler asla karamsar değiliz. Bizler Cumhuriyet’in Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün neferleriyiz. Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları olarak, son 6 ayda partimize katılan 2500’ün üzerinde  kız kardeşlerimizle örgütlü gücümüzü arttırarak sesimizi daha gür çıkarıyor, mücadeleyi birlikte büyütüyoruz.

Üstünlerin hukuku değil, hukukun üstünlüğü sağlanana kadar vazgeçmiyoruz, vazgeçmiyoruz, vazgeçmiyoruz” ifadelerine yer verdi.

HABER: SELVA DEMİRCİ

Selva Demirci

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER