BAŞKAN TANER’DEN İSMAİL KARAMAN’A TEPKİ GECİKMEDİ

banner35

İyi Parti Aydın İl Başkanı Recep Taner, Eski TBMM Başkanı İsmail Karaman’ın açıklamalarına sert tepki gösterdi.

BAŞKAN TANER’DEN İSMAİL KARAMAN’A TEPKİ GECİKMEDİ

İyi Parti Aydın İl Başkanı Recep Taner, Eski TBMM Başkanı İsmail Karaman’ın açıklamalarına sert tepki gösterdi. Başkan Taner;

“Sayın (teşbihte hata olmazmış) İsmail KAHRAMAN’ın yapmış olduğu talihsiz açıklama sonrası görüyoruz ki kendisi başkanlığını yapmış olduğu TBMM’nin hangi şart ve hallerde kurulduğu ve neye hizmet ettiğinden oldukça bihaber.

Bu kutlu amacı bile özümseyememiş bir muhteremin, 15 Mayıs 1919 da Osman NEVRES, namıdiğer  Hasan TAHSİN’in attığı ilk kurşun sonrası şehadete erişinin takibinde, Demirci Mehmet Efe’nin ‘’Bir genç düşmana ilk kurşunu sıkmış, bundan sonrası bize düşer!"  söyleminden haberdar olmasını beklemek de zaten abesle iştigal olur.

Ama bizler, Laik Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu İlk ve ebedi Cumhur Başkanımız Mareşal Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün cepheden cepheye cansiperane koştururken,  İsmail KAHRAMAN ve avanesinin savunduğu zihniyetin 17 Kasım 1922 tarihinde vatan toprakları yangın yeriyken nasıl kaçıp gittiğinden haberdarız.

Unutulmamalıdır ki; bu topraklarda Fahrettin Altayların, Hasan Tahsinlerin, Yörük Ali Efelerin, Demirci Mehmet Efelerin, Çete Ayşelerin, Halime Kaptanların, Kara Fatmaların, Nene Hatunların, Sütçü İmamların kalbini mücadele ateşiyle yakan İlk ve ebedi Cumhur Başkanımız Mareşal Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarının mücadelesini yok saymak, tek kelime ile ahde vefasızlıktır.

Çünkü artık anlatmaya çalışmayacağız.

Zira;

Bu toprakların nasıl düşman işgalinden kurtulduğunu, halkını akıbeti belirsiz bir halde bırakıp kaçan bir saltanat mensubunun siyasetini hortlatmaya çalışan güruha anlatmak beyhude bir çabadır.

Ama kendisine hatırlatmak icap ederse unutmamalıdır ki; Ahde vefasızlık imansızlıktır!

Bundan sonrasında yapılacak olan ise, iktidar sahibi olduğumuzda İzmir Millet Vekilimiz Sayın Aytun ÇIRAY’ın dile getirmiş olduğu üzere,  İsmail KAHRAMAN’ın  hasbelkader yürütmüş olduğu TBMM Başkanlığı görevinin yok sayılması yönünde gerekli çalışmaların başlatılması olacaktır.

Genel Başkanımız Sayın Meral AKŞENER’in ifadesiyle ‘’Kendisinin ilk vukuatı olmamakla birlikte, bu bir şuur altı, bu bir tercihtir, Anlaşılıyor ki bizim gibiler, benim gibiler, sizin gibiler illerimizin işgalden kurtuluş günlerini anmaya, kutlamaya, şehitlerimize gazilerimize rahmet okumaya, şükran duymaya devam edeceğiz; 'Sayın' diyemediğim İsmail Kahraman Bey ise "Yunanlılar kazansa pek iyi olurdu" diyen zihniyet içerisinde işgal edilmiş günleri anmaya, ona saygı duymaya devam edebilir” ifadelerine yer verdi.

Haber: Selva Demirci

Selva Demirci

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER