BAŞKAN EKİZ” Tecavüzün partisi, dili, dini, ırkı yoktur”

banner35

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızının 6 yaşında evlendirilmesi üzerine tepkiler çığ gibi büyürken, Cumhuriyet Halk Partisi Efeler İlçe Kadın Kolları Başkanı Özlem Ekiz tepkisinde gecikmedi.

BAŞKAN EKİZ” Tecavüzün partisi, dili, dini, ırkı yoktur”

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızının 6 yaşında evlendirilmesi üzerine tepkiler çığ gibi büyürken, Cumhuriyet Halk Partisi Efeler İlçe  Kadın Kolları Başkanı Özlem Ekiz tepkisinde gecikmedi. Başkan Ekiz;

Çocukların güvenilir bir ortamda büyümelerini sağlamak hükümetin en öncelikli sorumluluğu iken her gün yeni bir çocuk istismarı haberi ile uyanıyoruz.

Bir haber kanalında İsmail ağa cemaatine bağlı bir vakfın liderinin altı yaşındaki kız çocuğunu kendi müridi olan 29 yaşındaki bir adamla evlendirdiği haberini içimiz acıyarak izledik. Bunun adı kesinlikle evlilik değil düpedüz tecavüz! Altı yaşındaki bir çocuğun gelinlikle çekilmiş fotoğrafı ve ardından duyduklarımız içimizi kanattı. Altı yaşındaki bir çocuk ancak okulda ve oyunda olabilir. Çocuklarımızı korumakla yükümlü olan iktidar derhal bu olaya el atmalı, çocuklarımıza yapılan bu ahlaksızlık ve tecavüzlerin tüm sorumluları en ağır cezaya çarptırılmalıdırlar.

Tecavüzün partisi, dili, dini, ırkı yoktur. Tecavüz insanlık suçudur ve çocuklarımızı korumak hepimizin görevi iken susmak buna sessiz kalmak suça ortak olmaktır. Biz suç ortağı olmayacağız” ifadelerine yer verdi.

Selva Demirci

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER