BAŞKAN EKİZ KADINLAR GÜNÜ MESAJINI YAYINLADI

banner35

CHP Efeler İlçe Kadın Kolları Başkanı Özlem Ekiz, 8 Mart Kadınlar Günü mesajını yayınladı.

BAŞKAN EKİZ KADINLAR GÜNÜ MESAJINI YAYINLADI

CHP Efeler İlçe Kadın Kolları Başkanı Özlem Ekiz, 8 Mart Kadınlar Günü mesajını yayınladı. CHP'li Ekiz;

"8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü çok trajik bir olaya dayansa da, günümüzde; bazı ülkelerde resmi tatil iken bazı ülkelerde görmezden gelinir. Bazı ülkelerde protesto günüdür, bazılarında ise kadınları kutlayan gündür.
Türkiye'de 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ilk kez 1921 yılında, iki kız kardeşin girişimiyle gerçekleştirilmiş, sonraki yıllarda uzun aralıklarla kutlamalara izin verilmemişti. Daha önce sosyalist kesimin sahiplendiği bu önemli gün, nihayet 1984 yılından itibaren adeta bayram havası içinde çeşitli kadın örgütleri tarafından geniş katılımlı olarak kutlanıyor.
Birleşmiş Milletlerin tanımıyla; insan hakları temelinde kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesine, ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının kutlanmasına ayrılmış, kadın hakları hareketinin odak noktasıdır bu gün.
Haklarından vazgeçmeyen, inancını ve kendine güvenini kaybetmeyen güçlü kadınlar; gün bizim günümüz, kutlu olsun hepimize.
Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün de dediği gibi "Şuna inanmak gerekir ki, Dünya yüzünde gördüğümüz herşey kadının eseridir"
Öyleyse haydi, biz varız ve her alanda direne direne eser bırakmaya devam edeceğiz" ifadelerine yer verdi.

Selva Demirci

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER