Başkan dinç “Vatandaş sizin yolluğunuzu hazırladı”

banner35

CHP Aydın İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Dinç, son günlerde gıda ürünlerinde yapılan zamlarla ilgili hükümete tepki gösterdi.

Başkan dinç “Vatandaş  sizin  yolluğunuzu  hazırladı”
CHP Aydın İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Dinç, son günlerde gıda ürünlerinde yapılan zamlarla ilgili hükümete tepki gösterdi. Başkan Dinç yazılı olarak yaptığı açıklamada;
"Malum Ocak ayı tamamlandı. Artık yavaş yavaş zam canavarları bir bir açıklanıyor. Hepimizin pazara, manava, bakkala gittiğinde raflarda her geçen gün etiketlerinin değişimine şahit olduğumuz ürünlerin cebimizi ne kadar yaktığı rakamlarla açıklanıyor.
Gönül isterdi ki beceriksizlikte şampiyonluğu on yıllar boyunca kimseye bırakmayacak olan AKP’nin kötü ekonomi politikaları ile karşımıza çıkan gıda enflasyonunda, çok fazla zam gören ürünler sizin, bizim yani sade vatandaşın pek de mutfağına girmeyen lüks ürünler olsaydı ama, AKP artık her alanda çamura saplandığı gibi bu alanda da gırtlağına kadar çamura saplanmış.
Bakın bu yıl yumurtaya % 82 zam gelmiş, çiçek yağına % 52, peki beyaz peynire? Ona da % 40… Yani sevgili arkadaşlar mümkünse çoluğunuzun çocuğunuzun menüsünden peyniri, yumurtayı çıkarın diyor AKP size. Yemekleri de yağsız yaparsınız olur biter değil mi? 1 lira 20 kuruşluk makarnanın paketi bile 3 lira 60 kuruş olmuş. Olmadı değil mi? Vatandaşımızın geliri yağsız, lapa makarnaya bile yetmeyecek.
Bir yandan da üreticimiz ürettiği malı yarı fiyatına satıyor. 1 liraya üretim yapan soğan üreticimiz 60 kuruşa alıcı bulamıyor. Peki, üreticide durum buyken ve market ateş pahasıyken bu tablonun sebebi ne? Ne olacak, AKP hükümetinin bitmek tükenmez beceriksizliği? Vatandaşımız alsa da satsa da mağdur, böyle kötü bir tabloyu bu memleket savaş dönemlerinde bile yaşamamıştır. Bu zihniyet, milletimizi harap ve bitap etti, etmeye de devam ediyor, aldıkları ürünün etiketine bile bakmaya tenezzül etmeyenlerin ekonomi yönetimi, ne yazık ki her geçen gün acı reçeteyi kendileri ödemiyor, bize ödetiyor.
Ancak bu işin sonu, perşembenin gelişi çarşambadan belli. Vatandaş sizin yolluğunuzu hazırladı, içine de yarım ekmek, bir bardak su koydu"ifadelerine yer verdi.

Güncelleme Tarihi: 02 Şubat 2021, 21:54

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER