BAŞKAN AKOSMAN”AİLEMİZİ GÖRMEMİZ LÜKS OLMAMALI”

banner35

CHP Efeler Gençlik Kolları Başkanı Artuğ Akosman otobüs fiyatlarındaki yüksek artışlardan ötürü üniversite öğrencilerinin ulaşımdaki zorluğu yaşadığını ve aileleri ile bayramda görüşememesini içeren açıklamalarda bulundu

BAŞKAN AKOSMAN”AİLEMİZİ GÖRMEMİZ LÜKS OLMAMALI”

CHP Efeler Gençlik Kolları Başkanı Artuğ Akosman otobüs fiyatlarındaki yüksek artışlardan ötürü üniversite öğrencilerinin ulaşımdaki zorluğu yaşadığını ve aileleri ile bayramda görüşememesini içeren açıklamalarda bulundu. Akosman” Bayramda bir gencin ailesini ziyaret etmesi, tatil günlerini sevdikleri ile birlikte geçirmesi yani özetle ailemizi görmemiz lüks olmamalı” ifade ederken açıklamasına şu şekilde devam etti.

“Efeler'de ikamet eden ve Adnan Menderes Üniversitesi'nde eğitim yaşamlarını sürdüren gençler Ramazan Bayramı'nı aileleri ile birlikte geçirmek istiyor. Fakat otobüs bilet fiyatlarındaki yüksek artışlar onların bu doğal ve basit isteklerini dahi gerçekleştirmelerine engel oluyor. Bayramda bir gencin ailesini ziyaret etmesi, tatil günlerini sevdikleri ile birlikte geçirmesi yani özetle ailemizi görmemiz lüks olmamalı!

“BAYRAM İÇİN MEMLEKETİNE GİTMEK KONUSUNDA EKONOMİK DURUMLARDAN DOLAYI ENDİŞE DUYDUĞUNU İFADE EDİYOR”

2021 Kasım ayında Aydın-Ankara arası 150 lira civarında olan otobüs bileti fiyatı aradan geçen sadece 5 ayda 300 liraya dayanmış durumda. Yine bir başka örnek verecek olursak Aydın'da eğitim yaşamını sürdüren bir öğrenci arkadaşımız geçen yıl şubat ayında memleketi olan Antalya'ya giderken 74 liraya otobüs bileti aldığını fakat bugün Bayram için memleketine gitmek konusunda ekonomik durumlardan dolayı endişe duyduğunu ifade ediyor. Çünkü geçen yıl 70 lira olan otobüs bileti bu yıl 200 lirayı buldu. Öğrenci arkadaşlarımızın aileleri “Kızımı, oğlumu göremiyorum, yardım edin diyor”!

“İŞ GÖRMEZ AKP İKTİDARI NE BU BEKLENTİYİ KARŞILAYABİLİYOR NE DE BİR ÇÖZÜM ÜRETEBİLİYOR”

Üniversite öğrencilerinin yıllık giderleri ortada. Yurt fiyatlarına, ev kiralarına ve birçok gider kalemine gelen zamlar da bilet fiyatları ile doğru orantılı. 2021'den bu yana maruz kaldığımız zamlar belimizi büktü. Artık yeter! Çekin elinizi hayat pahalılığı karşısında ezilen yurttaşımızın, gençlerin üzerinden. Gençlerin ve ailelerin bu mübarek ramazan ayında bayrama kavuşurken iktidardan çok basit bir beklentileri var; bayramda sevdikleriyle birlikte olmak! Ama ne yazık ki ailelerden, gençlerden kopuk yeteneksiz, iş görmez AKP iktidarı ne bu beklentiyi karşılayabiliyor ne de bir çözüm üretebiliyor!

Buradan tüm gençlere ve onların ailelerine sesleniyoruz. Sizler hiç endişe etmeyiniz, Türkiye'nin gelecek güzel günlerinin güvencesi CHP'nin Gençlik Kolları bayramda gençleri aileleri ile buluşturacak yetenek, vicdan ve zekâya sahip!

“İLK SEÇİMDE TÜRKİYE'NİN BU ACİL İHTİYACINI CHP VE MİLLET İTTİFAKI KARŞILAYACAK”

Geçtiğimiz günlerde CHP Gençlik Kolları Genel Başkanımız Gençosman Killik askıda bilet kampanyası başlattı. Yurt genelinden başvuru yapan gençlerle hayırseverleri buluşturan bir kampanya bu! Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu da bu kampanyaya katılarak gençlere ve ailelerine destek oldu. Türkiye'nin acilen sorunlarına çözüm üretmek için çalışacak genç bir iktidara ihtiyacı var! İlk seçimde Türkiye'nin bu acil ihtiyacını CHP ve Millet İttifakı karşılayacak.

Türkiye'yi hep birlikte yeniden umut dolu yarınlara taşıyacağız” dedi.

Güncelleme Tarihi: 28 Nisan 2022, 15:04

Selva Demirci

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER