Siyaset Koltuğa Sevdalı, Koltuk Siyasete Sevdalı…

Adaylar belirlendi ve listelerin kimisi şaşırttı, güzel oldu dedirtti kimisi de hüsran desek yeridir. Heyecanlandık ve farklı bir stratejinin belirleneceğini umut ettik. Çünkü bir Aydınlı olarak büyük bir beklenti içindeydik e haklı olarak tabi ki. Makalemde 1. Çoğul ekini kullanarak yazdım giriş cümlelerimi, çoğumuzun dili olarak yazıyorum anlayacağınız üzere… Seçime sayılı günler kala adayların belirlenme zamanına kadar tüm partilerin programlarına katılım sağlayarak ,görev icabı yakinen takip ettim. Sonuca ,girişi bitirmeden bağlarsam eğer ;siyaset koltuğa sevdalı, koltuk siyasete sevdalı…..

Siyaset dünyasının değişmeyen kuralları vardır hep geçmişten bugüne süregelen. Örneğin; değişimin ötelenmesi, karar mecralarının hep aynı kulvardan geçmesi, sığlıkla, vizyon arasında sıkışıp kalınması gibi…. Siyasette küçülmeye fırsat verirseniz ve halkın nabzını tutmadan hareket ederseniz tepkilere hazır olmanız gerekir. İdeolojinizin temsilcisi siyasi kimliklerden ,vatandaşın derdine deva beklemek, hizmet beklemek, sadece seçim süresince değil de sürekliliği olan bir görev anlayışı içinde hareket etmelerini beklemek aslında olması gerekenlerdir. Tekrarlanmış ve değişime açık olmadan var olan bir siyasi anlayış ne kadar fayda sağlar bu da ayrı bir sıkıntı. Yeni beyinler, vizyonu geniş zihniyetler, geleceğe bakış açısıyla siyasete ışık tutanlar, yerinde sayanlar değil de hizmet için yerinde duramayanlara kapıyı kapatmak yerine kapıyı sonuna kadar açın. Halkı temsil etmek noktasında bir karşılığı olmayan kimliklerin ısrarla konumundan olmama  gayreti geçmişten günümüze devam ediyor şaşırtmadan bizi.

Gel gelelim bu listeler sonrası oylar kime gidecek, hazırlanan listeler kime ne kadar yarayacak ya da ne kadar şaşırtıp, pişmanlık yaratacak. Seçmenin gözünden, sonuçlar teker teker çıkacak ortaya. Belki partisindeki adaylara tepki olarak başka bir siyasi partiye oylar uçacak .Evdeki hesaplar, çarşıya uymayacak. Değişik ve hayli kritik bir seçim dönemine girdik haydi bakalım vatan, millet için en hayırlısı olması tek dileğim diyorum ve koltuğun cazibesi için değil de halkın hizmeti için var olun….

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Gökhan09
Gökhan09 - 1 yıl Önce

Güzel yazı olmuş yüreğinize sağlık
(Değişmeyen tek şey değişimin ta kendisidir )